tiistai 10. lokakuuta 2017

Winston

Vardan sulhasen valintaprosessi oli pitkä ja mutkikas. Vardalle sopivaa urosta on alkujaan lähdetty etsimään kolmisen vuotta sitten. Ensimmäinen valinta päätyi kaksi vuotta sitten saksalaiseen Koljaan, mutta kun Varda ei vuosi sitten jäänytkään tiineeksi, alkoi pohdinta taas alusta. Katseet oli hyvin päättäväisesti suunnattu ulkomaille, mutta kun suunnitelmat toinen toisensa perään torppaantuivat aina vain aikaisemmassa ja aikaisemmassa vaihessa alkoi epätoivo iskeä. Kesällä, juoksun kovaa vauhtia lähestyessä, oli lopulta aika luovuttaa korkealentoisten tavoitteiden kanssa ja suunnata katse takaisin kotimaahan. Ja sieltä se ratkaisu pompsahtikin esiin niin kirkkaana ja oikean tuntuisena, että hetken aikaa piti miettiä miksei tätä ollut tullut aiemmin ajatelleeksi. Syynä oli aika. Näköjään kaikkien epäonnistuneiden suunnitelmien tarkoituksena oli saada aikaa kulumaan niin, että tämä valinta tuli lopulta mahdolliseksi.Wini on kaksivuotias komea nuori uros Kuopiosta, Sinikka Leivosen ja Mika Reinsalon omistama ja kasvattama. Wini on Sinikan ja Mikan kauniin norjantuonnin Lilan (Chablue's Fancy Freya) ainut jälkeläinen. Mikä Lilasta tekee näkökulmastamme erityisen on se, että olisimme todennäköisesti kysynyeet sitä jalostuslainaan jos Sinikka ja Mika eivät olisi itse sille tielle lähteneet. Olimme siis jo haikalleet Lilan ulkomuodon ja sukutaulun perään, niin mikäs sen näppärämpää kuin valita sen poika sulhaseksi omalle nartulle!

Lila ja Wini. Kuva: Sinikka Leivonen

Wini on kaunislinjainen ja verrattain pienikokoinen uros. Turkinlaatu on vielä varsin pehmeä ja turkin väri vaalea, mutta on mahdollista että tässä suhteessa tapahtuu vielä iän myötä kehitystä. Ulkomuodon ja sukutaulun puolesta yhdistelma tuntui jo oikealta ratkaisulta, mutta kun saimme vielä tutustua Winin luonteeseen oli yhdistelmästä tuleva viba jo todella vahva.

Kuva: Sinikka Leivonen
Uunituore FI MVA
Kuva: Sinikka Leivonen

Vardan tavoin Wini on leikkisä ja nimenomaan yhdessä tekemisestä pitävä koira. Sillä on hyvä huumorintaju, mutta terrierimäistä napakkuuttakin löytyy tarvittaessa. Wini on hieman varautunut vieraita kohtaan, mutta siinä kohtaa Vardan sosiaalisuus ja avoimuus varmasti tarjoaa hyvän vastapainon. Tämä yhdistelma onkin loppujen lopuksi tehty luonne ja harrastusominaisuudet edellä. Kahdesta leikkisästä, aktiivisesta ja ihmishakuisesta koirasta voisi toivoa saavansa samanoloisia pentujakin. Omana toiveena onkin ensisijaisesti saada tästä pentueesta topakka pentu agilitykentille ja muuhun harrastamiseen, jalostuksellisia tavoitteita tietenkään unohtamatta.
Wini ja Varda
Tässä vielä videot Winistä erikoisnäyttelyssä 2016 ja Vardan ja Winin leikkivideo parivaljakon ensitapaamiselta.
Lopuksi vielä suurkiitos Sinikalle ja Mikalle loistavasta ja avoimesta yhteistyöstä tämän yhdistelmän toteuttamiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti