tiistai 17. heinäkuuta 2018

Viisiviikkoiset (ja vähän päälle) kakarat

Tällainen myöhästelyjen kulttuuri tuntuu taas levittäytyneen tämän blogin kirjoittamisen ylle. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? (montakohan kertaa oon tuonkin jo joutunut toteamaan näitä postauksia kirjoittaessani...? :'D)

Itse asiaan, eli Vardan pupeloisiin, jotka täyttivät viisi viikkoa viime perjantaina. Varsinaisena viikkoissynttärinä ei vielä portretteja näistä karvaturriaisista otettu, mutta oltiin kuitenkin ulkona kuvailemassa ilta-auringossa, tässä muutama otos:




Seuraavana päivänä eli lauantaina olikin sitten pentujen ensimmäinen pesu- ja trimmauspäivä. Kaikki kolme kakaraa käyttäytyivät erinomaisen hienosti. Pientä asiaankuuluvaa vastustelua ja protestointia oli toki sitäkin, mutta pääpiirteisään toimenpiteen sujuivat kaikkien kanssa hyvin jouhevasti. Tässä siis viralliset viikkoisposetukset meidän pienistä minibedlingtoneista viisiviikkoispainoineen <3

Tellu 960 g



Vallu 1226 g


Manu 1175 g



Viidennen viikon kuulumisista noin yleisellä tasolla kirjoitettakoon vielä, että pennut käyvät nyt ulkona useita kertoja päivässä ja alkavat hiljalleen tottua kiinteän ruoan syöntiin (koskee eritoten Tellua, myös jossain määrin Manua, Vallu on ollut alusta asti kova poika syömään). Pentujen liikkuminen ja leikit muuttuvat koko ajan vauhdikkaammiksi, pikku tassuin nelistetään jo kantapäiden perässä ja keskinäiset painit äityy välillä kunnon nujakoiksi. Erityisesti Tellu on kunnostautunut ikea-rotan tappamisen saralla ja riepottelee itsensä kokoista pehmolelua oikein topakan tarmokkaasti. Kaikkea pitää purra ja maistaa -tyyppinen mentaliteetti on levinnyt muutenkin koko pentueeseen ja tavarat joita ei halua pentujen pureskeltaviksi on jo nostettava pois niiden ulottuvilta. Hampaita naperoilla ei ole vielä kulmahampaannysiä enempää, mutta niilläkin, kera hyvin napakan ienotteen, saa jo ihan kunnon tuntumaa pureskeltaviin kohteisiin.

Tähän loppuun vielä muutamia kuvia sunnuntaiselta ulkoiluretkeltä:

Tellu
Vallu
Manu
Äiteen kanssa

Yritettiin ottaa myös hieman asetelmallisempia perhekuvia. Helpommin sanottu kuin tehty:




Sitten kun pennut päättivät ruveta evästämään, oli poppoo yllättäen paljon helpompi saada pysymään yhden ruudun alueella:


Aikamoinen kuvasaastepläjäys tällä kertaa. Seuraava päivitys ehkä jo muutaman päivän päästä. Saa nähdä miten käy :D Vinkkivitosena kannattaa seurata myös pentujen facebook-kuvakansiota, sillä kuvilla on ollut hieman tapana päivittyä sinne enempi ajallaan kuin tänne blogin puolelle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti