keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Kolmeviikkoiset kakarat

Papun palleroista on kolmannen viikon aikana hiljalleen alkanut kuoriutua ihan oikeita koiranpentuja. Silmät ja korvat ovat nyt pennuilla täysin auki ja maailmaa on jo kovasti ihmetelty uusin aistein. Vaikka aika kuluu edelleen pääasiallisesti nukkuen ja välillä syöden, on päivärytmiin tullut myös selkeitä hereilläolojaksoja, joilla on oma itsenäinen merkityksensä. Viikonlopun aikana alkoi olla ensimmäisiä selviä leikkiyrityksiä, tarkoittaen lähinnä sitä että kuka sattui olemaan hereillä yritti suu ammollaan hamuilla kaverin korvaa tai muuta ruumiinosaa leukojensa väliin natustettavaksi. Nyt leikkiparit ottavat jo mittaa toisistaan kidat auki ja kömpelösti tassuja nostellen.

Antero ja Aino
Pitkin viikkoa pennut ovat alkaneet yhtä tomerammin pyrkiä pentulaatikon reunoille ja tutkimaan ympäristöään. Antero oli ensimmäinen joka todisteusti sai nostettua tassunsa pentulaatikon korkeahkon reunan päälle, ja Ahti puolestaan oli ensimmäinen joka sai kammettua itsensä kokonaan reunasta yli. Pentujen maailmaa onkin nyt laajennettu pentuaitaukseen, missä ne saavat vapaasti tepastella ja leikkiä isommalla alueella ja väsähdettyään asettua lämpömaton päälle nukkumaan. Liikkuminen tapahtuu edelleen hapuillen, mutta kyllä naperoiset hyvässä lykyssä saattavat päästä jopa viisi-kuusi tomeraa askelta eteenpäin ennen pyllähdystä.


Tänään, kolmiviikkoispäivänsä kunniaksi, piiperot saivat myös maistaa ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa: pienet nokareet raakaa naudan jauhelihaa. Ilmeet ja eleet olivat jokaisella ensin hieman epäileväiset kun lihaa tarjottiin kuonon eteen, mutta kun rohkaistuivat ottamaan ensimmäiset pienet makustelupalat suihinsa, katosi loppuannos pieniin kitoihin vauhdilla. Matolääke ei ollut ihan niin mieluisa makuelämys, ja sitä puolestaan sylettiin ja pärskittiin ympäriinsä pienet naamat irvessä.

Nyt kun pennut alkavat olla aktiivisempia, alkaa niiden persoonallisuuserot tulla myös selvemmin näkyville. Ahti, Ilmarinen ja Aino ottavat edelleen aika iisisti, eivätkä ole tuoneet itseään erityisemmin esille. Ukko on ollut hyvin toimelias tapaus koko viikon, mikä voinee osittain selittyä myös sillä, että sen silmät aukesivat 1-3 vuorokautta aikaisemmin kuin muilla. Tuuri vaikuttaa olevan varsinainen herra omatahto, joka kaikenlaisen käsittelyn yhteydessä pistää porukasta kaikkein eniten hanttiin. Anterosta puolestaan tuntuu kuoriutuvan erittäin aktiivinen ja temperamenttinen koiranalku, joka mm. hyvin ehtiväisenä on jo yrittänyt murtautua pentuaitauksesta ulos ja murisee napakasti lähes joka kerta kun tällainen kaksijalkainen ihmisolento kehtaa häiritä sen puuhasteluja.

Ukko ja Tuuri
Tässä taasen lapsosten viralliset viikkoiskuvat viikkopunnituspainoineen. Lisää kuvia on nähtävillä edelleen pentujen facebook-kansiossa.

Ahti 814g




Antero 889g




Ukko 701g




Ilmarinen 750g




Aino 615g




Tuuri 710g




Tässä vielä joukkion yhteisposetus <3 Vasemmalta oikealle Ahti, Antero, Ukko, Aino, Tuuri ja Ilmarinen.


Siltä varalta että joulukiireet vievät nyt loppuviikon mennessään, haluamme täältä Haminasta toivottaa koko poppoon voimin kaikille blogiamme seuraaville iloista ja rauhaisaa joulunaikaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti