maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ronjan epeleiden kuulumisia

Kuinkakohan monta kertaa tässä viimeisen parin kuukauden aikana on ollut tarkoitus laittaa kuulumispäivitystä Ronjan epeleistä? No, lienekö aikomuksilla ollut mitään merkitystä, kun ei kuitenkaan mitään ole aikaiseksi saanut. Mutta nyt tässä vihdoin kuvia ja tapahtumapäivityksiä :)

Kaikilla pennuilla on mennyt oikein mukavasti. Hyvin herttaisia ja ihmisrakkaita tyyppejä ovat kaikki, äitiinsä ja isäänsä tulleet. Naperot ei enää mitään ihan pikkutaaperoita ole, kaikilla on esimerkiksi vaihtuneet aikuisten hampaatkin jo suuhun. Kokoa epelit ovat kasvaneet reippaasti. Tytöntyllerö Bella on pienin ja sievin kuten pienen tytön kuuluukin. Pete ja Lenni ovat oikein kunnon pojanrötkäleitä jo, painavat yli yhdeksän kiloa kumpainenkin. Eemeli ei juuri säkäkorkeudessa vaikuta isoveljilleen häviävän, mutta painoa Eemelillä on pari kiloa veljiänsä vähemmän.

Tässä muutamia kuvia ihanuuksista alkukesällä:

Eemeli ja Pete

Bella, takana Eemeli

Lenni
Kuva: Katja Moilanen


Pete ja Lenni ovat käyneet myös luonamme trimmattavana ja omistajansa samalla vähän trimmauskoulutuksessa. Minni trimmasi Peten ensimmäisen kerran kesäkuun alussa:




Lennin trimmaus venähti kesäkuun loppupuolelle asti, ja karvaa oli pojassa sen veroisesti. Pituudesta huolimatta olivat Katja ja Mikko saaneet pidettyä turkin oikein hyvässä kunnossa. Muutaman tunnin pakertamisen jälkeen karvan alta paljastui komea nuorimies:


Bellan ei ole tarvinnut tulla meidän luokse trimmattavaksi, kun se onnistuu Lauralta hyvin vanhasta kokemuksesta. Tässä tuoreempi kuva Bellasta mökkeilyyn sopivassa trimmissään :)

Kuva:; Laura Kallio
Näillä näkymin saamme koko pentueen taas koolle vajaan kahden viikon päästä Tinwelindon-kennelin ensimmäisillä pentutreffeillä! Elokuun lopussa on puolestaan luvassa Lennin ja Peten ensimmäinen julkinen esittäytyminen koiranäyttelyssä, tämän vuoden TerriErissä. Pete kävi jo ensimmäisessä näyttelyyn valmistamassa trimmissä...




...ja kehäesiintymisharjoituksessa:



Hienosti Minni Peten jo esittää, ja kaksikko onkin TerriErissä osallistumassa myös Jurior Handler -kehään :)

Eemelin näyttelyura ei vaikuta ihan hevillä urkeavan. Toinen kives ei ole vielä laskeutunut, vaikkakin se on pikkuhiljaa lupaavasti hilautunut kohti toivottua paikkaa. Tässä siis vielä viime hetken mietinnöissä uskaltaisiko kolmannenkin pojan ilmoittaa mukaan erkkariin.

Vaikka näyttelyharrastuksen toteutumisesta Eemelin kanssa ei ole takeita, on pikkumies jo hyvin lupaava agilitykoiran alku. Eemi on nyt useampana viikkona päässyt isompien koirien mukana agitreeneihin ja muutamaan kertaan kokeilemaan muun muassa esteitä (rimat maassa) ja putkea. Mikä agihirmu siitä vielä tuleekaan!


Eemeli


Nyt kun on tiedossa pennuille ihan todellista yhteistä ohjelmaa, ehkä näiden kuulumispäivitysten tekeminen onnistuu ainakin hetken aikaa totuttua paremmin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti