sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Menestystä

Kiitos Sini-Marian, vihdoinkin tuli heittäydyttyä niin hurjaksi, että lähdettiin koiranäyttelymatkalle ulkomaille. Kohteena oli Liettua ja kaksi kansainvälistä näyttelyä 14.-15.1. Mukana reissussa olivat Kajo ja Varda sekä Sini-Marian jackrusseli Klaara, kaikki koirat oli ilmoitettu kehään molemmille päiville. Omien lisäksi bedlingtonkehässä pyörähti vielä kolmas narttu.

Lauantaina tuomaroimassa oli Gerard Cox Irlannista. Tässä hienot tuloksemme ja arvostelut:

Kajo
VAL-ERI, VAK-1, ROP, SERT, CACIB
" C. type, v.g. outline, ex. head, g. eye, ear, ???, c. ???, angles, moves easily"



Varda
AVO-ERI, AVK-1, luokka-SERT, VA-CACIB
"Ex. outline, v.g. head slope, c. bp?, front angles, little loose in movement"



Kajo sai siis Liettuan muotovalion arvoon oikeuttavan sertin sekä cacibin, jonka ansiosta se on enää yhden cacibin päässä kansainvälisen muotovalion tittelistä. Varda puolestaan sai arvostelun ja peräti erinomaisen huolimatta siitä, että siltä on jouduttu poistamaan toinen yläkulmahammas (juurimurtuman vuoksi). Kajon kanssa jäätiin vielä ryhmäkehään, mutta se sessio jäi pelkäksi pyörähdykseksi.


Sunnuntain tuomari oli Michael Clancy, myös Irlannista. Olin harkinnut Kajon pois jättämistä kehästä, jos Vardalla olisi sitten mahdollisuuksia saada isot voitot kotiin. Toisaalta kehässä oli tänä päivänä tuomarin lisäksi myös harjoitusarvostelija, niin olin aika varma, ettei kulmahammas"puutosta" katsota hyvällä hammastodistuksista huolimatta. Samalla kokoonpanolla sitten mentiin tämä toinenkin päivä.

Kaiken kikkailuphdiskelu pessimistisen ajattelun jälkeen suureksi ihmetyksekseni Varda valittiin rotunsa parhaaksi! Kun tuomari osoitti meitä, olin ilmeisesti taas varsin järkyttyneen näköinen kun tuomarikin vielä kysyi, olenko tyytyväinen :D No olinhan minä, en vain tahtonut uskoa asiaa todeksi. Kajo jäi niinikään kakkossijalle kuten Varda edellisenä päivänä.

Varda
AVO-ERI, AVK-1, ROP, SERT, CACIB
"typ breed type, ex outline, ex balanced head, with cor front, cor rare, c move with ???"



Kajo
VAL-ERI. VAK-1, luokka-SERT, VA-CACIB
"typ breed type, cor balanced outline, ex head, cor front, cor rare ?, moves typically"



Vardankin kanssa jäätiin ryhmiin, vaikka tieto oli, ettei sieltä menestystä irtoa kun tuomari oli sama kuin edellisenä päivänä kehässä. Edustettiinpahan kuitenkin! Kaikkiaan rotu herätti paljon kiinnostusta viikonlopun aikana.


Menestys oli siis yli kaikkien odotusten tänä viikonloppuna. Reissu oli aika rankka, mutta kyllä kannatti! Tässä vielä kuva viikonlopun tähdistä kaikkien palkintojensa kanssa! (Sori, pakko vähän pröystäillä kun on kerrankin aihetta ;P)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti