torstai 30. marraskuuta 2017

Papun pallerot 5+1-0=6

Papu tosiaan järjesti eilen illalla aikamoisen yllätyksen aloittamalla synnytyksen monta vuorokautta odotettua aiemmin. Lämpöjä ei oltu mitattu tai pentuhuonetta viimeisen päälle valmisteltu (suurin osa kaikesta ja kaikki tärkeimmät romppeet oli onneksi ihan hollilla). Kirjatietoisen ylimielisenä sitä oli vaan täysin tuudittautunut siihen, että kun ovulaatiopäivä oli tiedossa ei synnytys ala kuin aikaisintaan vuorokautta aikaisemmin. Noh, tuli nyt näiden marraskuun synnytysten kanssa rikottua kaikki tiineyden pituutta käsittelevät tutkimustulokset ja vieläpä molempiin suuntiin. Papun synnytys tapahtui nyt siis 58 vuorokautta ovulaatiosta (ja 57 vuorokautta ensimmäisestä astutuksesta), kun normaaliksi määritelty tiineysajan pitäisi olla pilkuntarkasti 63+/-1 vuorokautta ovulaatiosta...

Kaikessa outoudessaan tilanne lähti siitä, että otin Papun syliin kun istuin sohvalla tuijottamassa jotain turhaa televisiosta. Ja siinä se rupes ponnistamaan. Selällään siinä röllöttäessään, tosta noin vaan. Hetki siinä meni, että tilanne upposi kaaliin. Nyt ne tulee.

Päällimmäisenä päässä tietenkin pyöri että nyt ne kuolee kaikki, että on liian aikaista. Aika tarkkaan 35 minuuttin kuluttua maailmaan putkahti ensimmäinen pentu, vahva ja elinvoimainen sininen poika. Kauhun kyyneleet vaihtuivat siinä kohtaan helpotuksen ja onnen itkuksi.

Seuraavat naperot pullahtelivat tähän maailmaan toinen toisensa jälkeen kiihtyvällä tahdilla, ensimmäisen syntymävälin ollen noin 40 minuuttia ja viimeisen vain kymmenen minuuttia. Koko toimitus oli ohi reilussa kahdessa tunnissa, tuloksena kuusi hyvin reipasta ja eläväistä pentua. Saanemme siis esitellä Tinwelän uunituoreimman pentueen, Papun ja Ramseyn tomerat lapset syntymäjärjestyksessä syntymäpainoineen:


1. sininen poika 237g2. sininen poika 252g3. blue&tan poika 210g4. blue&tan poika 215g5. sininen tyttö 174g6. sininen poika 226gPapu on osoittautunut oikein hyväksi äidiksi ja hoitaa pentujaan tunnollisesti. Pentulaatikosta kuuluu pääasiallisesti vain tyytyväistä tuhinaa ja maiskuttelua sekä pienten kynsien rapinaa alustoja vasten kun pennut puskevat kiinni tisseihin. Pentuonnea parhaimmillaan.


2 kommenttia: