keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Seitsenviikkoiset sähikäiset

Päivät ne vaan vilahtelevat kiitäen ohi ja pennut kasvavat sitä mukaa. Viikko on kulunut pääasiallisesti liekkien, riehuen, sisarusten kanssa tapellen, aikuisia koiria haastaen, sanomalehtiä silputen, housunpunteissa ja sukankärjissä roikkuen, natustellen, pureskellen, kaikkea mahdollista maistellen ja kodintekstiileissä porukalla roikkuen. Eli oikein railakasta pentuelämään viettäen.

Sisäsiisteysjuttuja ehdittiin jo muutaman päivän ajan harjoitella aktiivisiemmin, tarkoittaen ulkoilua aina ruokailun jälkeen. Homma toimi ensalkuun todella hienosti, pennut lakosivat vain keskimäärin kahden-kolmen metrin säteelle ja tarpeet tuli tehtyä erittäin mallikkaasti. Ilmeisesti itsevarmuuden kasvaessa etääntymissäde lähti kuitenkin kasvamaan kovaa vauhtia, ja ajatus kuuden pennun perässä pilkkopimeällä maaseudulla yksin juoksemisesta johti pienen aitausrakennelman tekoon näitä pissatus-kakatus -pihakäyntejä varten. Pennuthan eivät tästä pitäneet, ja tarpeiden teon sijaan päätavoitteeksi niille muodostui aitauksesta pakeneminen. Nyt kun sää vielä kylmeni reippaasti ja ulkolureissujen idea hukkui kokonaan palelun ja karkaamisyritysten sekaan, päätimme, että jatkamme sisäsiisteysjuttuja toistaiseksi taas sanomalehtien varassa. Ulkona on silti käyty edes kerran päivässä palelemassa ja lumessa pyörimässä ja pennut ovat oppineetkin hyvin taitaviksi kiipeämään kuistin rappuset ylös ja juoksemaan takaisin sisälle kylmää pakoon.


Ulkolun lisäksi viikon aikana on kovasti harjoiteltu karstattavana olemista ja korvakarvojen nyppimistä. Pennuille on myös pitänyt alkaa antaa palautetta liiallisesta tai liian kovasta puremisesta ja välillä ne ovat saaneet jo kovia ihmisapinakarjaisuja osakseen kun leikit ovat kiihtyneet liian vakavan oloisiksi sisarustappeluiksi. Pienistä terrierinaluista on siis selvästi kyse, tulta ja tappuraa löytyy jokaisesta, vaikkkin toisille sitä on suotu eenemmän ja toisille vähän vähemmän.

Tässä jälleen viikkoiskuvat meidän pikku pirajoista, tällä kertaa suuri kiitos Assille avustamisesta! Seisotuskuvat ovat nähtävillä jälleen pentujen facebook-kuvakansiossa.


Ahti 2000g
Antero 2470g
Ukko 1660g
Ilmarinen 2020g
Aino 1560gTuuri 1738g

Ja taasen myös koko poppoo :) Eli vasemmalta oikealle Tuuri, Antero, Ukko, Aino, Ilmarinen ja Ahti.


Jatkoa seuraa taas ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti