keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Esittelyssä Vardan pentujen isäehdokkaat: Aulis ja James!

Tämän blogipäivityksen julkaisu on tässä kaiken muun hulinan keskellä vain lykkääntynyt ja lykkääntynyt. Tekstikin on ollut jo pitkään valmiina odottamassa, mutta julkaistuksi ei ole sitä saatu ennen kuin vihdoin nyt!

Vardan sulhasvalinnan lähtökohta oli, että astutus olisi mahdollisimman helppo toteuttaa. Tämä tietenkin siksi, että taustalla oli epäonnistumisia, eikä suuri henkinen ja taloudellinen panos tuntunut riskinarvioinnin näkökulmasta kannattavalta. Edellisen yhdistelmän uusiminen ei lyhyen harkinnan jälkeen ollut myöskään vaihtoehto, koska on hyvin mahdollista, että vaikka yhdistelmä näytti paperilla kuinka kivalta, oli luonto asiasta eri mieltä.

Meidän oma pikku-ukkeli James oli toki noussut urospohdiskelukeskusteluissa esiin varteenotettava vaihtoehtona useita kertoja. James on kuitenkin vielä nuori ja koska itsellä on hyvin pitkälti hallinta sen jalostuskäyttöön, ei sen käytön kanssa haluaisi pitää kiirettä. Täten Jamesta ei valittu Vardalle ensisijaiseksi sulhoksi, vaan varaurokseksi, jos astutussuunitelmien tai astutuksen yhteydessä tuleekin yllättäviä mutkia matkaan ykkösuroksen kanssa.

Yllättävänkin äkkiä uroksia pohtiessa mieleen tuli oikein hyvän tuntuisena vaihtoehtona käyttää jotakin Jenni Niemelän Oikeesti A-pentueen uroksista. Näistä kolmesta pojasta Vardalle valikoitui lopulta Aulis, Oikeesti Ahaa-Elämys. Aulis on tähän asti elellyt ihan "vain" kotikoiran elämää, ja tulosten puuttuessa vaikuttaa ehkä ulkoa katseleville erikoiselta valinnalta. Aulis on kuitenkin hyvin kaunislinjainen, omaan makuun sopivan kevytrakenteinen uros, jolla on erinomainen karvanlaatu ja -väri. Nätin ulkokuoren alla on lisäksi hyvin herttainen, vilkas mutta lempeä poika, joka valloittaa heti olemuksellaan. Auliksen silmät on peilattu terveeksi eikä polvitarkastuksessakaan ollut moitittavaa. Tässä linkki Auliksen KoiraNet-sivulle.

Aulis
Kennelimme omana koirana James tuskin tähän kohtaan mitään erityistä erillistä esittelyä kaipaa. Kuvaa, tekstiä ja videota löytyy varsin kattavasti Jameksen oman sivun kautta (linkki). Sanottakoon Jameksesta kuitenkin sen verran että kyseessä on hyvin hurmaava, charmantti ja herkkä herrasmies, joka ei tunnu koskaan kasvavan aikuiseksi. Ulkomuodollisesti James on suomalaisessa mittapuussa pitkäjalkainen ja kevytrakenteinen, eikä se ole kovin hääppöisesti suomalaisten ulkomuototuomarien alla pärjännyt. Rodun kotimaan katsantokannan mukaan kyseessä vaikuttaa kuitenkin olevan myös ulkomuodollisesti erinomainen rotunsa edustaja, josta osoituksena mm. sijoittuminen Cruftsissa toiseksi parhaaksi urokseksi. James on kuparitoksikoosin suhteen kantaja, silmät, lonkat, kyynärät ja selkä on todettu virallisesti terveiksi, polvet ovat epävirallisesti moitteettomat.

James
Kuva: Nina Bläser

Valitettavasti astutus Auliksella ei mennyt ihan oppikirjan mukaan. Yritystä oli kovasti, mutta kunnon astumista nalkkiin jäämisineen ei tapahtunut. Pelataksemme niinikään varman päälle, päätimme sitten, niinikään suunnitelman mukaan, antaa myös Jameksen astua Vardan seisovan juoksun viimeiseksi osoittautuneena päivänä. Ja aika todennäköistähän se tätä taustaa vasten on, että nuo pupeloiset Jameksen lapsia kaikki ovat. Polveutuminen kuitenkin määritetään ja aika näyttää jos joukkoon olisi joku ylläripentukin sattunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti