perjantai 27. heinäkuuta 2018

Seitsemän viikkoa

Nyt kävi tosiaan semmonen hassutus, mitä ei ole käynyt toistaiseksi vielä aiemmin. Aidosti ja oikeesti unohdin yhden viikkoispäivityksen! Virheen ymmärsin tänään kun pennut ovat jo seitsemän viikkoa, joten myöhäinen kuusiviikkoispäivitys koostettiin käytännössä pelkistä viikkoisposetuksista (edellinen päivitys). Viimeiset (vajaan) kahden viikon kuulumiset tajoillaan nyt siis kokonaisuudessaan tämän päivityksen yhteydessä.

Pennut saavuttivat nyt lakisääteisen alhaisimman luovutusiän, ja se kyllä tästä poppoosta näkyy. Hampaita on kasvateltu kovasti, Tellu yllätti ja kasvatti ensimmäisenä kulmahammasnaskalien rinnalle rivin etuhampaita ja muutaman väliposkihampaan. Ja ai että kun uudella pirajakaluston avulla saakin niin hyvän otteen leluista, vilteistä, peitteistä, sanomalehdistä, kasveista, vaatteista, toisten tassuista, niskavilloista sekä ihmisolentojen sormista ja varpaista (näin muutamia luetellakseni) pelkkiin ikeniin nähden. Koko lattiapinta-ala on jo vakavasti otettavaa vaaravyöhykettä niin esineille, asioille ja vaivihkaa läpikulkua yrittäville ihmisolennoille. Pentulauman ollessa hereillä koko kööri juoksee kantapäillä ja osallistuu kaikkeen toimintaan hyvin ahkerasti.

Kyllä täällä välillä nukutaankin ;)

Purukaluston ilmaantuminen on johtanut myös siihen, että Varda on hiljalleen alkanut vieroittaa pentujaan. Varda erehtyy päätämään pennut tisseille edelleen useita kertoja päivässä, mutta herkkuhetket alkavat käydä lyhyeksi, kun Varda todennäköisesti tuntee joutuneensa itse ruokalistalle. Tarkkaan Varda pentujaan kuitenkin edelleen seuraa, pesee ja valvoo, vaikka lempitouhu taitaa tässä kohtaa jo ollakin pentujen ruoantähteiden kärkkyminen.

Pennut syövät nyt hyvällä ruokahalulla turvotettua pentunappulaa ja muuta sattunaista mitä kuppiin eksyy. Pihalla käydään nyt säännöllisesti aina aamulla heti kun on herätty ja iltapäivisin kun palaan töistä, sekä joka kerta kun pennut ovat syöneet ja aina kun tarpeidentekopaikan etsimiseen liittyvä liikehdintä havaitaan tarpeeksi ajoissa. Ulkona pennut viilettävät jo menemään kuka mihinkin suuntaan, vaikkakin tulevat usein kutsuttaessa myös luokse. Ulkona ollaan päästy vähän ihmettelemään moottorajoneuvoja ajettavasta ruohonleikkurista traktoriin ja käyty sylistä käsin katsomassa hevosia. Sosiaalistamista jatketaan entistä ahkerammin seuraavan kahden viikon aikana.

Tässä nyt vielä poiminnat kuusvikkoiskuvista sekä pupeloiden seitsenviikkoiskuvat olkaatten hyvät:

Tellu 1520gVallu 1910gManu 1810g


On ne jo niin ison näkösiä ja olosia <3P.S. toiselle pojalle olisi vielä harrastava koti etsinnässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti