sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ronjan kosiomatka Kiirunaan

Kajon pentujen menetys käynnisti suorastaan uskomattoman tapahtumien ketjun Tinwelässä. Olemme haaveilleet Ronjan uudelleenastuttamisesta sen edellisistä pennuista lähtien, ja nyt siihen tuli odottamattoman sopiva tilaisuus. Innostuksen puuskassa aloimme niin hurjiksi, että ryhdyimme siihen, mihin ei rahkeet vielä puolitoista vuotta sitten riittäneet: lähdimme astutusreissulle Ruotsiin! 

Matka oli suuntaansa noin 1000 km eli neljätoista tuntia junalla plus kolme tuntia autolla (kustannuksista ei puhuta ;P) Kohteena oli Kiiruna ja kennel Galactic Defender. Ja lopputulos oli tämä:

 
Tanzara Resource of Joy "Ronja"


on astutettu uroksella
Galactic Defender Catch On "Plura"Plura on karsimaattinen nuori uros ja se on innokas tekemään asioita yhdessä. Hyppyä ja pommpua tehtiin jos jonkinmoista kun namien tienausmahdollisuus oli ilmeinen. Pluraa kuvailtiin showmieheksi - näyttelykehässä se ottaa tilan haltuunsa itsevarmalla olemuksellaan. Vieraat Plura kohtaa iloisesti häntää heiluttaen, reippaasti ja ennakkoluulottomasti.


Plura on varsin sopivan kokoinen, nykymaailmassa ennemmin vähän pieni kuin iso. Plura on sievä, mutta sillä on silti selvä maskuliinen leima. Se on hyvin kulmautunut, jalat ovat suorat (etutassut eivät kierry ulos eivätkä takajalat ole lainkaan kinnerahtaat) ja liikkeet tasapainoiset. Häntää Plura kantaa kauniisti. Runko voisi olla pitempi ja rintakehä syvempi. Turkki on Pluralla paksu, mutta karva on laadultaan melko pehmeää. Turkissa on kuitenkin hyvin väriä ja tukikarvoja.

Reissu oli todella onnistunut itsessään, toivoittavasti sillä on myös toivotunlaisia seuraamuksia. Jos onni on meillä myötä, pentulaatikkoon olisi odotettavissa vipinää toukokuun alussa :) Valtaisat kiitokset Eva ja Mimmi Naartijärvelle avoimuudesta, ystävällisyydestä, yhteistyöstä ja kaiken tämän mahdollistamisesta! Puss och kram <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti