torstai 9. toukokuuta 2013

Kuusi pentua ja nokkaeläin

Pentupalleroisemme täyttivät tänään jo yhden viikon, minkä kunniaksi tässä piiperoistamme ensimmäiset viralliset viikkoiskuvat! <3 Viime vuoden pennut kuvattiin pienen korin kanssa, tällä kertaa kasvun hahmottamiseksi pentujen kaveriksi kuviin pääsi pehmeä ja karvainen nokkaeläin Patu.


Jooseppi 472 g (+ 255g)






Kalevi 418 g (+ 245 g)






Vappu 249 g (+ 189 g)







Josefiina 355 g (+ 212 g)






Armas 443 g (+ 254 g)



Armaalla oli niin kova vauhti päällä, että kamera ei oikein pysynyt menossa mukana...



Otto 390 g (+ 232 g)






Ja vielä kuva koko pesueesta. Patusta vasemmalle Vappu ja Otto, oikealla takana Jooseppi, edessä Kalevi, Armas ja Josefiina.



Ensimmäinen viikko on kokonaisuudessaan sujunut todella hyvin. Pennut ovat olleet tyytyväisen oloisia - pentulaatikosta kuuluu lähinnä touhottavaa tuhinaa ja makoisaa maiskutusta maitobaarin äärestä. Kaikki pennut ovat lähteneet kasvamaan hyvin ja tasaisesti. Jooseppi ja Armas ovat porukan kovimmat syöpöt ja viettävät aikaansa nisällä selvästi sisaruksiaan enemmän. Yleensä nämä kaksi pullukkaa lussuttavat ja mässyttävät nisän tyhjäksi asti ja alkavat sitten inistä ja valittaa, että ruoka loppui :P  Pennuista aktiivisimmat lienevät Otto ja Josefiina. Pentulaatikkoa reissataan ympäri ämpäri ja myös Ronja-emon yli kiipeämistä harrastetaan runsaasti. Kalevi puolestaan sai tänään lähestulkoon kunnian olla ensimmäinen pentu, joka kiipeää pois pentulaatikosta. Ronjan päällä keikkuessaan se sai päänsä pentulaatikon reunan yli, mutta ilmeisesti muun kropan voima ja motoriikka ei ihan riittänyt nostamaan pentua sen pitemmälle ja poikarassu jäi niille sijoilleen jumiin.

Reippaan kasvun lisäksi pennut ovat selvästi kehittyneet viikon aikana. Raajat ja siten myös liikkeet ovat voimistuneet selvästi. Eteneminen on hyvin tomeran näköistä, vaikka se pitääkin vielä luokitella ryömimiseksi. Hännät ovat alkaneet pikkuhiljaa vipattaa muun menon tahdissa. Imeminen on tehostunut, uutta nisää etsitään hyvin tarmokkaasti ja nisästä pidetään kiinni melkoisella voimalla. Jos sopivaa nänniä ei satu löytymään, varsinkin isot pojat imaisevat suuhunsa sitten vain jonkin kohdan Ronjan utareista, ja aiheuttavat ihan komean näköisiä verenpurkaumia ihoon. Hieman rajusta kohtelusta huolimatta Ronja imettää pentujaan todella hyvin ja kärsivällisesti.

Pentupalleroiden kuulumisia seuraavan kerran viimeistään viikon kuluttua. Kuvia lisäilemme kotisivujen kuvagallerioihin kuitenkin luultavasti jo sitä ennen, kannattaa pitää niitä silmällä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti