tiistai 19. marraskuuta 2013

Kun maitobaari aukeaa

Pentujen toisen viikon aikana on tullut kuvattua videoita pikkunatiaisten syömisrutiineista. Ruokailu noudattaa hyvin usein samaa kaavaa,  johon voidaan laskea kuuluvaksi neljä vaihetta:

1) Nisille rynnistys. Kun pennut heräävät uniltaan, mönkii koko lauma hirmuisella tohinalla ja kavereita tönien maitobaarin ääreen. Efekti on voimakkain, jos emo saapuu paikalle herättäen piiperot yhtäaikaisesti kauneusuniltaan.
2) Leipominen. Maitoa ei nisistä tule jatkuvasti valumalla, vaan pentujen pitää tehdä hieman töitä saadakseen maidon virtaamaan. Rytmikäs nisän kiskominen ja samanaikainen emon masun leipominen tassuilla tekevät tehtävänsä.

3) Maitohepuli. Maidon laskeutuminen nisiin aiheuttaa pentujen joukkohepulin. Ensin kova leipominen rauhoittuu kun maito alkaa virrata. Ensimmäinen nisä on kuitenkin hetkessä imaistu tyhjäksi, minkä seurauksena pennut lähtevät villisti etsimään uutta nisää. Voi sitä tohinan ja häntien vipatuksen määrää!
4) Pyllypesu ja takaisin nukkumaan. Yksi toisensa jälkeen pennut saavat masunsa pullolleen ja lähtevät etsimään hyvää nukkumapaikkaa. Usein tässä vaiheessa tyypeillä on pissihätä ja Kajo-emo pesee jokaisen masun ja pyllyn huolella.
Tähän kun lisää videotervehdys-päivityksen videot, saa jo aika täyden kuvan siitä, mitä pienen pennun elämä on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti