torstai 21. marraskuuta 2013

Kaksi viikkoa — uusia kykyjä

Pennut täyttivät tänään kaksi viikkoa, hurjaa miten nopeasti aika kuluu! Painon kertyminen on ollut koko viikon tasaista, mutta muuten pennut ovat kehittyneet kiihtyvällä tahdilla viime päivien aikana. Jo viikon puolivälin paikkeilla pennut alkoivat selvästi reagoida ääniin ja viikon loppua kohti seisomisharjoitukset ovat päässeet oikein kunnolla käyntiin. Muutamia ihan oikeita askeliakin on jo otettu, vaikkakin pyllähdys tapahtuu viimeistään kolmannen jalanojennuksen kohdalla. Selkein osoitus jalkojen kantavuuden parantumisesta lienee, että kaksi pentua on jo yllätetty kakkimasta seisaallaan... Pennut ovat myös jo ravistelleet päätään, maistelleet toistensa tassuja (leikinomaisen oloisesti ainakin) ja muutenkin muuttuneet jo aika lailla koiran oloisiksi. Aika eteviä otuksia :D

Viime päivien dramaattisin muutos on kuitenkin se, että riiviönalkumme ovat lähteneet availemaan silmiään. Edistyksellisenä pikkumiehenä Risto johtaa joukkoa ja sai pilkettä toiseen silmäkulmaan jo eilen. Kaksiviikkoispäivän iltaan mennessä sekä Riston, Eetun että Hennin silmät olivat jo osittain auki. Valonpilkahdusten myötä pennut ovat innostuneet nostelemaan päätään ja liikkumaan entistä määrätietoisemmin. Ne tuntuvat ihan tosissaan jo tarkkilevan maailmaa, kuono pystyssä haistellen, tunnustellen, kuulostellen ja katsellen. Varsinkin Eetun mielestä laatikko on jo nyt niin last season, että se hirmu tomerana kiipeää laitoja ylös, pistää tassun reunan yli ja tiirailee pesän ulkopuolista maailmaa. Hemmo ei puolestaan turhaa kiirettä pitele. Simmut vielä tiukasti ummessa se jättää ylimääräisen touhottamisen sisaruksilleen.

Sen pitemmittä puheita, tässä meidän "pikkuiset" kultanuppuset, jälleen kerran päivän painon kera.

Hemmo 844 g

 Risto 821 g

Henni 912 g


Eetu 923 g
Lopuksi vielä kuva koko piiperolaumasta, järjestys vasemmalta oikealle luultavasti seuraava: Risto, Henni, Hemmo ja Eetu.


Muutamia ekstrakuvia kaksiviikkoisista mukuloista katsottavissa kotisivujen kuvagallerioissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti