lauantai 23. marraskuuta 2013

Saku

On korkea aika esitellä tarkemmin Kajon pentujen isä, Saku!


Saku, viralliselta nimeltään Meripihkan Jungle Drum, on komea kolmivuotias uros, joka on monille bedlingtonharrastajille tuttu koira näyttelykehistä. Saavutuksina Sakulla on Euroopan Juniorivoittajan titteli vuodelta 2011, Suomen muotovalion arvo ja uusimpana Tanskan muotovalion arvo. Saku on näyttävä uros runsaan turkkinsa, pitkän päänsä ja kauniiden linjojensa ansiosta. Se on tasapainoinen rakenteeltaan, joten myös liikkeet ovat hienot. Heikkouksia lienee yläkanttiin oleva koko ja turkin heikko väri, mikä on rodun parissa valitettavan tavallista nykypäivänä. (Kajolla ei ainakaan sen enempää väriä ole kuin Sakullakaan, joten vaalea turkki lienee tämän yhdistelmän heikoin kohta.)

Uunituore Euroopan Juniorivoittaja 2011. Kuva: kennel Meripihkan

Luonteeltaan Saku on todella hyväntahtoinen herrasmies, joka tulee toimeen kaikkien kanssa, eikä tahdo kenellekään pahaa. Se rakastaa kaikkea ja kaikkia, vaikkakin oma ihminen on se kaikista tärkein, luonnollisesti. Sakun positiivista elämänasennetta kuvaa muun muassa se, että häntä heiluu kyljestä kylkeen silloinkin kun sitä torutaan. Saku on siis mieleltään kuin pentu, ja aivan ihana sellaisena.

Saku pienenä. Kuva: Jutta Voutilainen

Vaikka Sakun kanssa ei varsinaisesti harrasteta mitään, olisi sillä todennäköisesti erinomaiset valmiudet vaikka mihin. Sakun kanssa ei tarvitse arvuutella huvittaako sitä vai ei — se on aina valmiina toimimaan. Viettipohjaakin löytyy, ja erityisesti hajujen maailma saa sen innostumaan. Voi jopa sanoa, että haistelu on Sakun lempipuuhaa.

Leikkimässä siskon kanssa, Saku 8kk. Kuva: Jutta Voutilainen

Summa summarum Sakun komean ulkokuoren alla on kiltti, iloinen ja toimelias koira. Se rakastaa maailmaa ja kohteliaana toivoo, että myös maailma rakastaisi sitä. Tämän herttaisen koiraherran postiivinen luonteenlaatu on ilmeistä heti ensitapaamisella kaikille niille, joilla on ilo päästä tutustumaan häneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti