perjantai 20. lokakuuta 2017

Kaksi kolmesta, Vardan tiineys 40 vuorokautta.

Vardan tiineydestä alkaa olla hiljalleen kaksi kolmaosaa täynnä. Kuusi viikkoa on kohta kulunut ja kolmisen viikkoa on jännitysnäytelmää vielä edessä. Jännitetty nimittäin on edelleen, ja kovasti. Maanantain ultrassa jouduimme nimittäin taas toteamaan kadon käyneen: perjantain kolmesta alkiosta oli enää kaksi jäljellä. Kyllä nuo kaksi ovat nyt onneksi tämän viikon ainakin porskuttaneet ja eläväisiltä tämänpäiväisessä ultrassa vaikuttivat, mutta kyllä nyt hirvittää mikä on taas tilanne maanantaina, kun jostain syystä tämä viikonlopun aika on ollut nyt toistuvasti alkioiden kohtalona.

Lapsukaiset ovat viikon aikana kasvaneet hurjasti kokoa, ja ovat nyt virallisesti kehittyneet alkioista sikiöasteelle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että masupennut ovat jo ihan oikean koiranpennun oloisia, kaikki elimet ja ruumiinosat paikoillaan (ainakin toivon mukaan). Kovin hyviä kuvia ei tyyppien ultraäänitutkimuksesta pystynyt enää saamaan, mutta tässä videopätkä, jossa näkyy ensin  vilaus vatsaonteloa, sitten rintakehää ja pää. Toisena jälleen videota pienestä sykkivästä sydämestä.

Vardan masu kutistui selvästi alkuviikosta kun kesken menneet alkiot absorboituivat hiljalleen pois. Nyt loppuviikkoa kohti on pieni pinkeys palannut takaisin ja tissit ovat selvästi lähteneet suurentumaan. Kokonaisuudessaan masun koko on kuitenkin pysynyt edelleen ennallaan, ja tällä pentumäärällä ei sinänsä tarvitsisi kyllä kovin isoksi missään kohtaa kasvaakaan.


Vardan masupäivityksiä kaksosten kera jatketaan kaiken toivon mukaan taas viikon kuluttua. Papun ensimmäinen tiineysultra tehdään nyt viikonlopun aikana, joten siitä pääsemme toivottavasti päivittämään iloisia uutisia muutaman päivän sisään.

1 kommentti:

  1. Ihanaa odotusta. Jännitämme mukanasi kovasti! T: Maria

    VastaaPoista