perjantai 13. lokakuuta 2017

Vardan tiineys 33 vuorokautta

Tämä viikko mennyt meidän kaksijalkaisten osalta aika pitkälti jännittäessä, eikä niin positiivisessa mielessä. Tieto lisää tuskaa, sanotaan. Mahdollisuus ultrailla milloin mielii ja seurata pennunalkujen kehitystä niin tiheällä tarkkailulla kuin haluaa on upea etuoikeus, mutta tuo mukanaan myös tietoisuuden taakan. Maanantaina, eli kolme vuorokautta edellisen masupäivityksen ja ultran jälkeen, uteliaisuus jälleen voitti. Ikäväksemme jouduimme toteamaan että havaituista viidestä pennusta kaksi ei ollut kasvanut lainkaan perjantaista eikä niiden sydämiä ollut enää näkyvissä. Loppuviikko menikin pelätessä, käykö katoa vielä lisää. Tänään virallisessa viikkoultrassa tilanne tarkentui niin, että alunalkaen alkioita olikin ollut peräti kuusi, mutta kolme niistä on mennyt kesken. Kolme pennunalkua siellä kuitenkin onneksi edelleen kasvaa, nyt toivotaan että tämä trio jaksaa puskea elämässä eteenpäin. Varda on voinut koko ajan erinomaisen hyvin.

Alkiot ovat kasvaneet viikon aikana hurjasti ja muistuttavat jo kovasti oikeita koiranpentuja. Tässä kuvat kolmikosta (senttimetrimitta jälleen kuvan oikeassa reunassa):




Vardan masu on pysynyt suunnilleen samoissa mitoissa viikon takaisessa. Turkillekaan ei ole itsekseen ihmeitä tapahtunut :D Tässä kuitenkin viikon pömppökuvat myös:




 



Jatkoa seuraa taas viikon kuluttua. Tai näin me ainakin haluamme uskoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti