torstai 11. tammikuuta 2018

Kuusiviikkoiset vintiöt

Meno sen kun vain kovenee täällä pentulassa. Lattioita ei enää saa pyyhittyä ilman että pentuja roikkuu lahkeissa ja hihoissa kun osa joukosta samanaikasesti yrittää metsästää pyyhkimiseen käytettävää paperinpalaa. Jalat tulee automaattisesti jo nostettua ylös aina sohvalle tai tuolille istahtaessa, sillä muuten varpaisiin käydään pienillä naskalihampailla kiinni alta aikayksikön. Pennut juoksevatkin jo innostuessaan kantapäiden perässä kuin pieni pirajalauma, joka pitää hiljalleen ottaa jo ihan tosissaan. Pentujen tekemisten perään pitää seurata myös vähän tarkemmin, sillä roskikset kaadetaan kumoon, roskapussit revitään auki, sanomalehdet levitellään ja silputaan, verhoissa roikutaan, johtoja natustetaan ja matot vedetään rullalle käden käänteessä kun penneleillä on vauhti päällä. Riehat rauhoittuvat kuitenkin edelleen hyvin äkkiä väsymyksen alkaessa painaa, ja sitten pennut saattavatkin nukkua taas muutaman tunnin ennen uutta rettelöintihetkeä.

Viikon suurin tapahtuma on kuitenkin ollut pentujen ensimmäinen pesu, fööni ja trimmi. Erityisesti kaksi ensimmäistä osa-aluetta eivät olleet erityisen suosittuja pentujen keskuudessa, mutta kaikki sujui kuitenkin erittäin mallikkaasti. Minibedlingtoneista on julkaistu trimmausposetukset sekä ulkolukuvia jälleen kerran pentujen facebook-kuvakansiossa.

Uusina asioina pennut ovat myös kokeilleet talvivaatteita (takki päällä liikkuminen vaikuttaa ainakin vielä olevan niiden mielestä täysi mahdottomuus), tavanneet hevosia (melkein turvakkain) ja saaneet mirkosirut (suurin osa porukasta ei virkannut mitään, vaikka jättimäinen neula iskettiin niskanahasta läpi, pari pisti vastaan ja yksi mokoma murisi hilmuisen uhkaavasti). Erityisesti Varda on alkanut kovasti leikittää pentuja ja muutenkin kanssakäyminen aikuisten koirien kanssa on monipuolistunut.

Siinä tiivistettynä tämän viikon kuulumisia ja tässä nyt taasen penneleiden viralliset viikkoiskuvat:


Ahti 1670g



Antero 2090g



Ukko 1390g



Ilmarinen 1700g



Aino 1265g



Tuuri 1480g


Ja vihdoin taas kuva myös koko poppoosta!

Ahti, Ilmarinen, Antero, Ukko, Aino ja Tuuri <3

Lopuksi vielä ihana Onervan (8v.) piirtämä teos Papusta ja pennuista. Kasvattajatätien sydäntä lämmittää kuinka kovasti naperoisia odotetaan jo uusiin koteihinsa <3



1 kommentti: