torstai 4. tammikuuta 2018

Viisi viikkoa ja villiä menoa

Kyllä se aika kuluu nopeaan, mutta niin kasvavat pupeloisetkin! Vauhti ja elämänriemu lisääntyy päivä päivältä, ja erityisesti viikon alussa tuntui että pennut kasvavat silmissä kaikilla kasvamisen osa-alueilla mitä tämän ikäisillä koiranpennuilla on. Kun viikko sitten kun meno oli vielä hieman haparoivaa ja tutkiskelevaa, nyt pentulauma leviää kuin jokisen eväät olohuoneen matolle laskettaessa. Kun maata on saatu tassujen alle ja koko asunto siintää horisontissa, kukin ampaisee suuntaansa kuin pikkuinen ammus. Ei kulu ehkä minuuttiakaan kun joku on jo ehtinyt sohvan alle, toinen keittiöön ja kolmas eteisaulaan. Tutkimusmatkailu on siis nyt koko pentueella muodissa, erityisesti eteisaulan peilioviin tutustuminen on ollut monelle innoittava tutustumiskohde.

Purukaluston osalta pennuille on nyt kaikille puhjennut jo ihan mukavanpituiset kulmahammasnaskalit. Ikeniä jäytää kovasti ja kaikkea pitäisi saada purra, ertyisen mieluisia olisivat ihmisolentojen sormet ja varpaat, mutta paremman puutteessa myös housunpuntit ja saumat käyvät ihan hyvin. Hampaantynkien ansiosta puruotteista on tullut nyt selvästi pitävämpiä, minkä johdosta täällä kuljetellaan ja silputaan sanomalehteä jo varsin ansiokkaasti, eikä mm. matonkulman kääntäminen ja kiskominen tai verhonreunassa roikkuminen ole enää suurikaan haaste.

Viikon aikana uusia asioita pennuille ovat olleet mm. lukuisat vieraat ihmiset, keitä on meillä täällä käynyt kylässä pentuja palluttamassa. Vieraslistalle on kuulunut jo kohtalaisen hyvällä variaatiolla naisia ja miehiä, lapsia ja aikuisia. Pennut ovat ottaneet vieraat hyvin ja erityisesti Ukko on ihastuttanut monet kävijät voimakkaalla syliinhakeutumistaipumuksellaan.

Pentujen luonteen ja ulkomuodon eroavaisuudet alkavat myös olla yhä selvempiä. Luonteen puolesta voisi kuvailla että Ahti on pentueen kiltti poika, Antero seikkailija, Ukko kaikkien kaveri, Ilmarinen iso terrieri pienessä ruumiissa, Aino pippurinen pikkuneiti ja Tuuri joukon rakas pieni jästipää ja mietiskelijä. Turkkien osalta Anterolla ja Ainolla on ollut jo pitkän aikaa karvassa selvä hieman rusehtavaksi luokiteltava sävy ja ne ovat alkaneet jo kasvattaa astetta vaaleampaa turkkia. Muilla pojilla karva on mustempaa ja hieman kankeamman tuntuista käteen, Tuurin ollessa se kaikkien sysimustin jo ihan valkoisten merkkien lähes täydellisen puutteenkin vuoksi. Pentujen mittasuhteissa, kropan ja pään malleissa on myös huomattavia eroja pennusta toiseen, näitä voi itse käydä ihmettelemässä jälleen pentujen facebook-kuvakansiosta, jonne on ladattu tämän viikon seisotuskuvat. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä joukkiosta vielä kasvaa!

Lähipäivinä onkin sitten luvassa pentujen ehkä tähän mennessä suurin haaste: ensimmäinen pesu, fööni ja trimmaus. Mutta nyt, vielä kauttaaltaan pörröisten palleroiden, tämän viikon viralliset viikkoiskuvat:


Ahti 1380g



Antero 1720g



Ukko 1190g



Ilmarinen 1340g




Aino 1060g




Tuuri 1220g



Ryhmäkuva jäi taas ottamatta, valitettavasti. Yritän ryhdistäytyä tämän asian suhteen ensi viikolla! Uutta päivitystä viimeistään taas viikon kuluttua, mutta on myös mahdollista, että viikonlopun aikana tullaan julkaisemaan minibedlington-extra kuvien kera... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti