perjantai 1. kesäkuuta 2018

Näyttelykevät – kevätnäyttelyt

Elämää Tinwelässä, niin uskomattomalta kuin se näiden hiljaisten kuukausien jälkeen tuntuukaan! :D

Tämän vuoden näyttelyurakka alkoi kunnon putkella, kun kehätouhuissa vierähti kolme peräkkäistä viikonloppua. Ensin kävimme Valtin kanssa hakemassa EH:n Järvenpään KR-näyttelystä 12.5. Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen ja arvosteluna melkein sanasta sanaan sama kuin vuosi sitten Tampereella. Ei tästä enempää, sertittä jäimme.

Mutta kas vain seuraavana viikonloppuna 20.5. Helsingin Royal Canin Showssa Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa tuomarimme Päivi Eerola oli kanssamme samaa mieltä siitä, että Valtti on vallan erinomainen pieni poika. Tuloksena serti ja vara-cacib, joiden kunniaksi kelpasi ottaa huikat.




Hienossa arvostelussa lukee seuraavasti: "Tyyppi erinomainen. Selvä sukupuolileima. Oikea olemus, kaunisilmeinen urosmainen pää. Hyvät korvat, keskipitkä kaula. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvin edestä, riittävästi takaa kulmautunut. Hyvä karvanlaatu. Tasapainoinen liikunta. Erinomainen käytös hyvässä kunnossa."

Voi kuinka me olemme ylpeitä tästä pienestä pojasta! <3


Sunnuntaina 27.5. nähtiin Papun pentujen näyttelydebyytti, kun komea Edison matkasi Turusta Helsingin pentunäyttelyyn. Edison on harjoitellut kehähommia näyttelykurssilla ja kyllähän se hienosti menikin. Tuomari Helin Tenson antoi Edisonille kunniapalkinnon ja ROP pennun ruusukkeen, mikä ei tässä näyttelyssä ollut mikään automattinen juttu. Hyvä Edison ja Marjo!

Arviointi oli kerta kaikkiaan erinomainen: "Sopivasti kehittynyt pentu, jolla sopivat mittasuhteet ja raajaluusto. Saksipurenta. Hyvin kaunis pää. Hyvät korvat ja korvatupsut. Erinomainen ylä- ja alalinja, kulmaukset ja häntä. Erinomainen turkki. Ihastuttava luonne."

Tässä herkistyy kasvattajatäti vielä kirjoittaessakin, kun on niin onnellinen.





Vähintään yhtä tärkeää pentunäyttelyssä on hauskanpito ja kavereiden tapaaminen. Ja hauskaa Edisonilla kyllä oli! :D Hurjan reipas ja rohkea tyyppi, joka ei hämmentynyt missään tilanteessa eikä arkaillut isojakaan pentukavereita.





Lauantaina ennen Edisonin trimmiä meitä vähän jännitti, mitä pikimustan karvan alta paljastuu. Turhaan jännitettiin, sillä ihan yhtä pikimusta pikkupoika herätti sunnuntaina huomiota näyttelyssä. :) Onpa näiden kuvien myötä Edisonin turkkia ihasteltu kansainvälisestikin, eikä millään malttaisi odottaa, miltä Papun pennut aikuistuessaan tulevat näyttämään. Ihanaa odotusta!

Pienen pienenä vihjeenä tulevasta kerrottakoon, että blogi herää toivottavasti eloon tässä tulevina viikkoina, stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti