lauantai 15. joulukuuta 2018

Pentuja tulossa!

Papu (Champagne Heady Slovansky Perun) on astutettu kasvatillamme Mandoksella (Tinwelindon Mandos) reilu kolme viikkoa takaperin ja tänään saimme iloksemme ultrata Papun tiineeksi. Ultrassa havaittiin kolmesta neljään alkiota. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 4.

Papu on tuontikoira tsekeistä ja sen sukutaulu koostuu pääasiallisesti harvinaisista linjoista. Papu sai ensimmäisen pentueensa marraskuussa 2017 ja nyt reilun vuoden ikäisiin kakaroihin olemme enemmän kuin tyytyväisiä, sekä luonteensa että ulkomuotonsa puolesta. Papu on jättänyt pentuhinsa erityisesti reipasta, avointa ja iloista luonnetta. Ulkomuodollisesti Papu on periyttänyt selvästi enemmän vahvuuksiaan kuin heikkouksiaan. Papu lisäksi kantoi, synnytti, imetti ja hoiti pentueensa esimerkillisesti ja on edelleen pysynyt hyvin terveenä. Täten oli selvä asia, että haluamme Papulle myös toisen pentueen.

Papu kesällä 2017

Sulhasen haku rajattiin tällä kertaa kotimaahan ja vaihtoehtojen pyörittelyn jälkeen urokseksi valikoitu oma kasvattimme Mandos (Tinwelindon Mandos). On ollut jo pitkään selvää, että haluaisimme käyttää Mandosta jalostukseen, ja nyt tuntui että se odotettu oikea hetki ja oikea narttu sattuivat kohdalle.

Mandos kesällä 2017

Mandos on kooltaan ja rotutyypiltään varsin lähellä Ramseytä, joka on Papun ensimmäisten pentujen isä. Kuten Ramseyn, myös Mandoksen ulkomuodolliset vahvuudet ja heikkoudet menevät aika sopivasti ristiin Papun kanssa. Mandoksella on Papuun nähden mm. voimakas ja iso pää, tilava etuosa, syvä rintakehä, suorat etu- ja takaliikkeet, pitemmät raajat sekä neliömäisemmät mittasuhteet.  Koska kyseessä on jälleen lähes täysi ulkosiitos, tulee pentue todennäköisesti olemaan ulkomuodollisesti varsin monimuotoinen.


Mandos Salon kr näyttelyssä 2015
Luonteeltaan Mandos muistuttaa hyvin paljon siskoansa Vardaa. Mandos on vilkas, tekemiseen nopeasti syttyvä koira, joka on, tilanteesta riippuen, toisaalta pehmeä ja toisaalta temperamenttinen. Kun mitään ei tapahdu, Mandos ottaa asiat iisisti, mutta kun tilanne on päällä, Mandos on siinä täysillä mukana. Koska tässä yhdistelmässä molempien vanhempien perusluonne on varsin sähäkkä, on pennuista odotettavissa erityisen toimeliaita ja reippaita. Toki vain aika näyttää pitävätkö nämä ennustuksemme paikkaansa.

kuva: Jari Juntunen

Kuva: Jari Juntunen
Nyt sitä sitten taas odotellaan viikko viikolta lähestyvää h-hetkeä. Masupäivityksiä on toivottavasti luvassa tuttuun tapaan viikottain, ellei tulevat joulun kiiret ynnä muut vuodenvaihteen menot harhauta meitä kameroiden ja tietokoneiden ääreltä ;)


Kuva: Jari Juntunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti