keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Syksyn kuulumiskooste

Nyt olisi aika taas ottaa itsestään niskapersotetta ja astua takaisin "ihmisten ilmoille". Blogin päivitys ja oikeastaan kaikki innostus kasvatustyöhön ja sen oheistoimintoihin lopahti tyystin viimeisimmän päivityksen jälkeen, kun selvisi, hyvin tiivistetysti ilmaistuna, että Myy (aka Tellu Vardantytär) on vakavasti sairas ja elinajanodote on lyhyt. Asian ollessa jo itsessään raskas ja traaginen, seurasi tätä vielä Vardan poisjättäminen jalostuskäytöstä ja siten meidän alkuperäisen narttulinjan sammuminen. Nämä asiat kaikkinensa olivat kova isku meidän kasvatustyölle ja omalle henkiselle jaksamiselle, ja tilanteesta oli helpoin selvitä ottamalla väliaikainen evvk-asenne kaikkea koiranjalostukseen liittyvää kohtaan. Harrastuksena (jos tätä nyt voi harrastukseksi kutsua) tämä on kuitenkin luonteeltaan vahvasti aikaan sidottua, ja jottei kaikki valuisi hukkaan, on sitä pikkuhiljaa pakko kerätä itsensä taas kasaan, nostaa leuka ylös ja siirtää katse eteenpäin. Seuraava pentue on toivottavasti jo aluillaan, ja lisäksi toiveissa on ensi vuonna saada meille uusi ulkomaantuonti yhdistelmästä, jota olemme odottaneet jo pitkään.

Otetaan kuitenkin vielä pieni katsastus päivitystauon (iloisempiin) tapahtumiin!

Koiranäyttelyrintamalla on debytoitu ja leivottu muutama uusi valio. Uutena Suomen muotovaliona juhlittiin Saksan tuontiamme Valttia (Blue Hunter Orlando), joka nappasi kolmannen sertinsä Helsingin kansallisessa koiranäyttelyssä.

FI MVA Blue Hunter Orlando

Nooa (T. Svarog) korkkasi näyttelyt osallistumalla pentuluokkaan TerriErissä ansaiten hienosti kunniapalkinnon.

Tinwelindon Svarog

Myöhemmin syksyllä sisaruksista Napu (T. Ziva) ja Jedi (T. Perun) debytoivat junioriluokassa Tarton kansainvälisissä näyttelyissä ja Jedi kävi vielä seuraavana viikonloppuna nappaamassa ensimmäisen suomalaisen ja pohjoismaisen sertinsä Jyväskylän Nord-näyttelyssä. Tarton reissussa olivat mukana myös Risto (T. Alagos) ja Valtti, joista tuli Viron valioita, sekä Varda, joka jäi tällä kertaa ilman tuloksia.


Tinwelindon Perun
3.11. Jun-sert, pu2
4.11. eri
Tinwelindon Ziva
3.11. Jun-sert, pn2
4.11. eh
Tinwelindon Alagos
3.11. Sert, vsp, EE MVA
Tinwelindon Varda
3.11. Eri
4.11. Eri

Papun pennut täyttivät yhden vuoden marraskuun lopussa, ja Vardan lapsoset puoli vuotta joulukuun alussa. Kaikilla on tietojemme mukaan sujunut hyvin, ja kaikki ovat kasvaneet kovasti.

Cosmos (T. Radegast) 1v
Kuva: Pia Björkell

Edison (T. Dazbog) 1v
Kuva: Marjo Alexandrova

Sulo (T. Belbog) 10kk
Kuva: Ida Helander-Tommila

Rilo (T. Tilion) 5kk
Kuva: Marjut Ikonen

Manu (T. Silmaril) 6kk
Kuva: Ida Siik


Pikku-Myy (T. Arien) 6kk

Jos suurempi blogin päivittely jää joulun ja uudenvuoden hulinoissa, niin haluamme jo tässä kohtaa kiittää suuresti uusia ja vanhoja kasvattiemme omistajia tästä vuodesta! Erityisesti kun näitä muita murheita on tällä koirankasvatusrintamalla ollut turhan paljon, korostuu kiitollisuus siitä, että meidän kaikilla maailmalle ja elämään päässeillä kasvateilla on ihanat ja huolehtivat kodit. Kiitos teille kaikille, ilman teitä meillä tuskin olisi ollut enää uskoa tai voimaa jatkaa kasvatustyötämme. Rauhaisaa joulunaikaa ja ihanaa uutta vuotta meidän koko Tinwelän väelle sekä kaikille meidän toimintaa ja blogia seuraaville tahoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti