tiistai 5. helmikuuta 2019

Kaksiviikkoiset koiranalut

Pupeloiset täyttivät tänään kaksi viikkoa ja ovat selvästi aloittaneet muodonmuutoksen myyrämäisistä refleksieläimistä pieniksi koiranpennuiksi. Jesper on ainoa, jonka silmistä näkyy luomien välistä jo pilkahdus, mutta kaikkien luomet ovat sen näköiset, että ei kulu enää kauaa siihen, että kolme silmäparia tillittää pentulaatikosta takaisin. Korvat ovat lähteneet myös aukeamaan ja pennut alkaneet reagoimaan ääniin. Tyypeistä yksi jos toinenkin on jo löytynyt pentulaatikosta istumasta nenä pystyssä huojumasta kuin kurottaen kohti hiljalleen avautuvaa maailmaa. Onpa sitä ensimmäiset haukahdukset ja murinatkin jo kuultu, pikku-Joonatanin suusta!

Tuntemattomasta syystä johtuen vaaka on jossain kohtaa tämän viikon aikana sanonut sopimuksen irti. Sydän hyppäsi pikkusen kurkkuun kun laite väitti Kasperin painoksi reilu neljäsataa grammaa - yli sata grammaa vähemmän kuin viime viikolla. Hetki piti taltuttaa aivoja järkeilyllä: jos pennut tuntuvat kasvavan silmissä, ei mitenkään ole mahdollista, että painot ovat yhtäkkiä pudonneet dramaattisesti alle viimeviikkoisen tason. Kasvu on todennettavissa myös näissä uusissa rosvolasten viikkoiskuvissa:


KasperJesperJoonatan


Ajatellen kuinka reippaasti pojat nostivat painoa ensimmäisen elinviikkonsa aikana ja kuinka selvästi kokoa on tullut lisää, varovana veikkauksena heittäisin, että painot ovat nyt noin 700-800g. Kokojärjestys on ainakin pysynyt samana, Kasperin ollessa selvästi porukan suurin ja pikkuveljien seuratessa tasaiseti perässä. Saapi nähdä saadaanko ensi viikolle joku järkeviä tuloksia antava vaaka takaisin mukaan kuvioihin.

Tässä vielä yhteiskuva koplasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti