maanantai 29. marraskuuta 2021

Papun kolme pienokaista

Niinhän siinä kävi että Papu synnytti pentunsa täsmällisesti ja esimerkillisesti viime yönä tiineyden 63. vuorokaudella. Sattuipa niin hauskasti, että näillä pennuilla on nyt todella sama syntymäpäivä kuin myös Papun ensimmäisellä pentueella!
   Papu vetäytyi eilen illalla yhä enemmän omiin oloihinsa pentulaatikkoon, kävi välillä tervehtimässä, jos ei siinä ihan laatikon vieressä oltu, ja painui sitten takaisin järjestelemään pentulaatikon vällyjä mieleisikseen. Päällepäin Papu oli oikeastaan koko ajan hyvin rauhallinen, avautumisvaiheesta kertoivat lähinnä vain vetäytyvä käytös, sisäänpäin kääntynyt ilme ja ajoittainen supistusten aiheuttama tutina. Pientä levottomuutta alkoi olla havaittavissa vasta yön aikana ja hieman viiden jälkeen aamulla alkoivat ensimmäiset ponnistukset. Parissakymmenessä minuutissa ensimmäinen pentu oli maailmassa, reippaan kokoinen oikein ponteva sininen tyttö! Toista kolmannestuntia myöhemmin syntyi siskoonsa nähden pieni mutta reipas sininen urospentu. Reilua puolta tuntia myöhemmin putkahti vielä toinen sininen narttupentu. Tämä viimeinen napero syntyi näistä ainoana pää edellä, ja siitähän tyyppi yritti ottaa kaiken edun irti - kauhoi etutassuillaan kohti maitobaaria kaikin voimin vaikka puolet pennusta oli vielä syntymättä!
   Papulla oli tällä kertaa varsin voimakkaita jälkisupistuksia ja hetken aikaa ehdittiin ihmetellä onko sieltä tulossa vielä neljäs yllätyspentu. Tunnin kuluessa viimeisen pennun syntymästä Papun tuntemukset kuitenkin hellittivät ja synnytyspuuhat vaihtuivat leppoisaan mutta huolelliseen pentujen hoitoon. Luku jäi siis tällä(kin) kertaa kolmeen, mutta mikä ihme tämä kolmikko meille onkaan: ensimmäistä kertaa ikinä meillä on narttuvoittoinen pentue! Tässä muutamia kuvia sekä syntymäpainot meidän pienistä ihanista myyristä:

 sininen narttu 272g


 

sininen uros 195g

 

 sininen narttu 250g


Ja tähän vielä muutama yhteiskuva ihanista <3


1 kommentti: