maanantai 6. joulukuuta 2021

Papun pallerot yhden viikon

Papun pienet natiaiset täyttivät tänään jo yhden viikon! Kaikki on sujunut suorastaan ihanteellisen hyvin ja helposti, ainakin tähän asti. Papu on hoitanut pennut jälleen hyvin esimerkillisesti - siinä määrin ettei meidän ihmisolentojen ole oikeastaan tarvinnut muuta kuin seurata ilolla vierestä ja pitää Papun perustarpeista huolta. Pentujen painon kehitystä on seurattu punnituksin aamuin illoin ja aina on jokaisen pennun paino noussut edelliseen punnitukseen nähden. Pojanpallero on edelleen selvästi pienin, vaikka onkin ainut joka on jo ehtinyt tuplata syntymäpainonsa. Kaikki kolme pentua ovat kovasti eläväisiä, reippaita ja pontevia ja pentulaatikossa käy tasainen unen ja kiihkeän maitobaarissa roikkumisen vuorotteleva rytmi.
    Pennut saivat tällä kertaa työnimikseen mahdolliset tulevat viralliset nimensä. Papun aiempien pentueiden nimien teemojen mukaisesti inspiraatiota haettiin taas vanhoista tarustoista ja niiden osalta päädyttiin tällä kertaa muinaiseen Kreikkaan. Tytöt saivat nimikseen Ateena ja Artemis, pojasta tuli puolestaan Apollo. Taitaa olla nyt ensimmäisen kerran että kaikkien pentujen nimet alkaa samalla alkukirjaimella!
     Vaikka pennut ovat kovin pieniä vielä ja enemmän luokiteltavissa refleksien varassa toimiviksi kuin kognitiivisiksi olennoiksi, on niiden käytöksessä jo havaittavissa hienoisia eroja. Ateena, ehkä pentueen isoimpana ja vahvimpana, on selvästi rauhallisin, ja keskittyy selvästi ja puhtaasti nukkumiseen ja syömiseen. Apollo pienenä ja sen vuoksi varsin ketteränä vetää välillä kunnon tutkimusmatkaa ympäri pentulaatikon, päätyen yleensä lopulta lähimain samaan paikkaan nukkumaan mistä ensin lähti liikkeelle. Artemis on porukan kovin ilmoittamaan ääneen jos jokin asia ei miellytä, se myös reagoi varsin sähäkästi ärsykkeisiin ja on varmasti porukan vauhdikkain kömpimään tissille. Yritys on jo nyt kova nousta kaikille neljälle jalalle. Artemiksen vauhdikkuus näkynee hieman myös alle laitetuissa viikkoiskuvissa, hän ei todellakaan malttanut olla kuvausstudiossa (pentulaatikon viereen isolle istumatyynylle asetettu lakana) paikallaan. Tässä siis pupeloiden ensimmäiset viikkoiskuvat päivän painon kera!

Ateena 519gApollo 412g


Artemis 480g


Tähän loppuun vielä muutama yhteiskuva ihanista <3 Uutta päivitystä sitten taas viikon kuluttua.

Vasemmalta oikealle Ateena, Apollo ja Artemis

Papu ja pesue <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti