maanantai 1. marraskuuta 2021

Papun tiineys viisi viikkoa

Hieman madellen lähtee blogin päivitys taas käyntiin, mutta tässä sitä vihdoin ollaan! Papu todettiin tiineeksi 20 päivää arvioidun ovulaatiopäivän (ja jälkimmäisen astutuksen) jälkeen sunnuntaina 17.10. Ultrausaika oli hyvin varhainen, mutta kohdussa erottui ainakin neljä muutaman millimetrin halkaisijaltaan olevaa nestesisältöistä alkiorakkulaa. Tutkimus toi lähinnä varmuuden siitä, että hedelmöittyminen oli tapahtunut ja ainakin neljän munasolun kohdalla, mutta muuten pentujen lukumäärästä ei tämän perusteella voi olla lainkaan varma. Koska alkiorakkulat olivat niin pieniä, on niitä voinut jäädä tutkimuksessa huomaamatta, ja siten pentueen koko olla havaittua suurempi. Toisaalta keskenmeno on ihan tavallinen tapahtuma kun niin varhaisen vaiheen alkioista puhutaan, eli pentue voi myös jäädä pienemmäksi. Täten siis hyvin jännittävää seurata Papun tiineyttä ja kuinka maha tässä tulevien viikkojen aikana venyy!

Tässä muutama kuva Papusta neljä viikkoa astutuksesta. Maha ei tuolloin ollut juuri miksikään muuttunut, pientä pömpötystä korkeintaan havaittavissa ja takin vyö ehkä hieman kiristynyt:


Viidennen viikon aikana on nyt sen sijaan alkanut tapahtua, kun Papun ruokahalu on kasvanut hurjasti ja yleensä niin timmiin mahaan on ilmestynyt selvä pömpötys:Jännityksellä jäämme odottamaan kuinka tilanne tästä kehittyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti