sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Valmiina suureen maailmaan, Papun pennut 8 viikkoa

Pennut täyttävät huomenna kahdeksan viikkoa ja niin tämä pentuaika täällä alkaa hiljalleen lähestyä loppuaan. Apollo, uudelta kutsumanimeltään Matti, lähtee uuteen kotiin huomenna ja toinen tytöistä matkaa sijoituskotiinsa keskiviikkona. Niin nopeasti on taas aika mennyt, kaksi kuukautta sujahti ohitse melkein huomaamatta. Artemis jää kuitenkin ainakin toistaiseksi tähän vielä pyörimään, eli ihan täyttä pentukatoa ei tämän katon alla ole kuitenkaan tapahtumassa.
   Alkuviikosta kävimme ensin Papun ja pentujen kanssa Haminassa vahnalla työpaikallani, missä pennuille tehtiin pentutarkastukset ja niiltä otettiin verinäytteet. Tokikin jäimme muutenkin hengailemaan vastaanotolle muutamaksi tunniksi. Reippaita kakaroita olivat (kuten jo tiesimmekin) ja olivat uudessa paikassa heti kuin kotonaan. 

Parin tunnin riekkumisen jälkeen iski tosin valtaisa väsymys ja koko poppoo asettui levolle vastaanottotiskin taakse.

Seuraavaksi ajoimme Helsinkiin ja veimme äitikoiran takaisin kotiin. Iso kiitos Papun omistajille sekä tietysti Papulle itselleen tämän pentueen mahdollistamisesta! Papu on ollut taas niin huippuäiti, toivottavasti ainakin jompi kumpi näistä tyttäristä pääsisi jatkamaan linjaa äitinsä tassunjäljissä sitten aikanaa. Pentujen kanssa jäimme vielä yöksi ja seuraavaksi päiväksi Helsinkiin. Koronatilanteen vuoksi mitään suurempia seikkailuja ei tullut harrastettua, mutta onpahan nyt ihmetelty autoja ja ohikulkevia metroja, haisteltu katuja ja talsittu loskassa :D Ja tottakai koko reissun yhteydessä tuli harrastettua myös varsin runsaasti automatkustamista, mistä pennut suoriutuivat taas esimerkillisesti.
   Takaisin kotona on jatkettu jo tutuiksi tulleide rutiineiden kanssa. Ulkonakäymisruljanssiin tuli uutta sävyä kun pennut oppivat/keksivät alkaa kiivetä kuistille nousevia rappusia itse, ja nythän huonon sään sattuessa kakarat karkaavat vaan heti takaisin ulko-oven eteen kyhjöttämään tarpeiden toimituksen sijaan... Toisaalta on hauska kun kantamisen sijaan pennut voi vaan päästää ovista sisään. Pienten tassujen innostunut töminä on mitä ihastuttavin ääni kun koko lauma kurvaa täyttä vauhtia kylmältä pihalta takaisin sisätiloihin leikkimään. 


 Tähän viikon loppuun pennut pestiin ja trimmattiin vielä toisen kerran. Hoidin koko systeemin kuvien ottamisine päivineen keskenäni ja siihen nähden homma sujui hyvin mallikkaasti. Pesussa vettä roiskui aika lailla ympäriinsä ja föönaaminen vaati aikamoista akrobatiaa eikä trimmatessa montaa hetkeä maltettu olla paikallaan, mutta muuten yhteistyö naperoiden kanssa sujui melkein yhtä hienosti kuin olisivat olleet jo aikuisia koiria. Tässä siis pentujen viimeiset viikkoiskuvat ja viimeiset summittaiset viikkoispainot. En tiedä oliko vaa'assa  (tai punnitsijassa) mahdollisesti vikaa tällä tai viime viikolla kun painoissa ei ole kovin isoja muutoksia tapahtunut. Vai ovatko sitten vain kasvattaneet jalkojaan :D

Tinwelindon Athene "Helga" 2400g
 

Tinwelindon Apollon "Matti" 2150g
Tinwelidon Artemis 2250g

 
 


Ja viimeisen kerran koko poppoo yhdessä <3

Helga, Matti ja Artemis


Nämä olivat Papun viimeiset pennut. Nyt siis odottelemme että tämä uusi sukupolvi kasvaa ja aikuistuu, joten seuraavan kerran meille on lienee luvassa pentuja aikaisintaan vuonna 2024. Muutamia tuontikoiria on toivottavasti tulossa myös lisävahvistuksiksi riveihimme, eli jännityksellä nyt seuraamme ja odottelemme millainen nelitassuinen tiimi meillä on parin vuoden kuluttua kasassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti