maanantai 17. tammikuuta 2022

Seitsemän viikkoa mittarissa

Pienistä kakaroista on jo kovasti kasvanut pieniä koiranalkuja ja ovat enää viimeistä silausta vaille valmiita maailmaan. Papu-emo lähtee huomenna takaisin omaan kotiin ja naperot jatkavat keskenään maailmaan tutustumista, porukalla vielä reilun viikon ajan.
   Tällä viikolla pennut ovat alkaneet saada ruuan omista pienistä kupeistaan yhden yhteisen sijaan, tasaisemman ruoanjaon takaamiseksi. Keskimäärin ruoka katoaa kupista jo niin kovaa vauhtia että siinä on mahdoton sanoa kuinka paljon kukin on ehtinyt ahmaista. Maitobaarilla käyntiä on vähennetty sekä Papun komennuksesta että myös pitämällä Papua ja pentuja erillään osan aikaa vuorokaudesta, jotta Papun maidontuotanto olisi jo selväst vähentynyt ennen kotiinpaluuta. Tämän vuoksi pentujen on juomapuolen osalta täytynyt siirtyä vesilinjalle. Yllättävän hyvin ovat pennut malttaneet pitää vesikupin paikallaan, eikä se oli löytynyt kuin parina aamuna mukkelis makkelis aivan toisesta paikkaa kuin mihin se on illalla täytenä asetettu.
   Leluilla leikkiminen on viikon aikana lisääntynyt, eikä puremisen kohteena ole enää ihan niin paljoa kädet, nilkat, vaatteet ynnä muut. Siltikin jos pennuilla on kunnon rieha päällä, on olohuoneen halki käytännössä mahdoton kävellä ilman että kaikki pennut roikkuisivat sukanvarressa tai housunpuntissa (vaikka niitä on kuinka yritetty kannustaa valitsemaan muunlaisia kohteita mihin upottaa hampaansa). Monet kerrat pennut ovat repineet ja ravistelleet yhdessä jotain isompaa pehmolelua ja Papu myö leikittää, "painii" ja önisee kunkin pennun kanssa vuoronperään. Selvästi pieniä terrierinalkuja ovat siis kaikki kolme, vaikkakin erilaisia terrieripiirteitä on jaettu pennuille hieman erilaisin painotuksin. Ateena on selvästi aktiivisin ja seikkailunhaluisin, Apollo itsepäisin ja Artemis puolestaan kovin protestoimaan häntä kohdanneita vääryyksiä (kuten turkinhoitoa, elintilan rajoittamista ja puuhastelun keskeyttämistä). Ovathan nämä luonteenpiirteet olleet pääsosin arvattavissa ja havaittavissa toki myös jo aiemin :D 

Pennut pääsivät tällä viikolla käymään myös autoretkellä läheisessä kauppakeskuksessa, kun kävimme hakemassa pentupakkaukset Mustista ja Mirristä. Apollo ja Ateena tepastelivat liikkeessä kuin missä vaan huoneessa johon ne olisi törkätty, Artemiksen piti tarkkailla tilannetta hieman tarkemmin ennen toimintaan ryhtymistä. Kovasti saivat kehuja ollessaan niin reippaita vaikka ovatkin niin kovin pieniä vielä. Hihnassa kulkeminen oli kylläkin kakaroiden mielestä vähän kurjaa, kun ei voinutkaan sännätä ihan mihin tahansa suuntaan sattui haluamaan, mutta muuten ei tainnut juuri olla valittamista vermeissä tai olosuhteissa. Autoilukin sujui hyvin hiljaisesti kaikkien kolmen asettuen kerälle nukkumaan paksissa olevan häkin nurkkaan.
   Siinäpä tärkeimmät tämän viikon kuulumiset. Tässä taasen natiaisten viikkoiskuvat, kuinka hienon näköisiä pieniä koiranalkuja niistä onkin tullut! 


Tinwelindon Athene "Helga" 2400gTinwelindon Apollon "Matti" 1900gTinwelindon Artemis 2300gJa koko jengi. Iso kiitos Annalle kuvausavusta, meni niin nopeaan ja näppärästi kun joku oli painamassa kameran laukaisijaa :D

Artemis, Apollo, Ateena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti