maanantai 3. tammikuuta 2022

Viisiviikkoinen villikkokolmikko

Taas yksi viikko hujahti ja samalla vuosikin ehti vaihtua! Hyvää uutta vuotta siis kaikille! Pentujen vauhti on kiihtynyt päivästä toiseen, liikkuminen muuttuu yhä varmammaksi ja meno muutenkin lähteny muuttumaan villiksi. Kulmahmpaat ovat nyt jo kunnolla puhjenneet ja pennut ovat huomanneet että niillä saa otettua aika kivan otteen monenlaisista materiaaleista. Siispä oikeastaan kaikkea suuhun sopivaa purraan, vedetään, kiskotaan ja parhaimmassa tapauksessa silputaan (tähän mennessä silppuri on onneksi tehonnut lähinnä vain sanomalehteen). Ruokaa pennut ovat saaneet nyt kolmeisti päivässä, pääasiallisesti turvotettua ja toistaiseksi myös liiskattua pentunappulaa. Ateena on selvästi porukan ahmatti, joka imaisee ruokakupista tilanteen tullessa vähän enemmänkin kuin mahansa täyteen. Maitobaarilla käydään silti yhä edelleen monta kertaa päivässä.

  Äänitehosteiden määrä on myös selvästi lähtenyt lisääntymään tämän viikon aikana. Enää ei tarvitse arvailla ovatko pennut nukkumassa vai hereillä, sillä hereilläolosta ilmoitetaan varsin kovaäänisesti. Haukkumisharjoitusten lisäksi eritysesti Artemis on myös kokeillut ulvomista useaan otteeseen. Tosin ääni kuulostaa lähinnä huutamiselta, mutta kuonon asennosta on pystynyt päättelemään millainen kommunikaatiomuoto on tosiasiassa testissä.
    Pentujen turkit ovat viikon aikana pörhistyneet hurjasti, erityisesti Ateenan turkki on noussut jo pystyyn, Apollolla turkki on vielä eniten ihonmyötäien. Täten viikkoiskuvat ovat nyt erittäin karvaisista pienistä turriaisista, jotka muistuttavat paljon enemmän pehmoleluja kuin oikeita koiria. Asiaan on kyllä tulossa muutos lähipäivien aikana...


Ateena 1680g


Apollo 1500gArtemis 1550g
Ja loppuun jälleen yhteiskuva koko karvakuonokööristä


Ateena, Apollo ja Artemis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti