maanantai 10. tammikuuta 2022

Kuusiviikkoiset terminaattorit

iViikko on ollut täynnä vauhtia näiden pienten kauhukakaroiden kanssa. Valveollaoloaika ja aktiivisuus ovat lisääntyneet päivä päivältä ja äänenkäyttö on voimistunut entisestään. Nyt jo koko joukko ulvoo ja huutaa yhdessä tuumin jos on tylsää tai ruokapalvelu ei ole aamulla pelannut ajallaan. Kaikilla on nyt puhjennut kaikki tai ainakin lähes kaikki etuhampaat ja myös osa poskihampaista ja ai että niillä onkin kiva nyt purra ja tarttua asioihin kiinni. Kun pennut ovat irti ja villi meno päällä, on huoneessa kävelemisestä tullut jo haastavaa, kun kaikki kolme jahtaavat jalkoja tai roikkuvat housunpunteissa (tai villasukissa tai säärystimissä, mistä nyt hyvän otteen siellä nilkan seudulla saa). Papu on nyt myös alkanut selvästi hakemaan pentuja mukaan leikkeihin, saattaa mennä örisemään ja härkkimään pentujen keskellä, tarjoilla niille lelua tai suorastaan heittäytyä pieneen painimatsiin (antaa siis pennun pomppia päälle ja purra mistä kiinni saa). Papu pitää kyllä pentuja myös kurissa, jos meno menee liian rajuksi tai esim maitobaarilla purraan tissistä liian kovaa, niin siitä kyllä pennut saavat topakkaa palautetta. Papu on siis osoittanut jo hieman merkkejä pentujen vieroittamisesta, mutta ihmeen kärsivällisesti se kuitenkin myös imettää piranjalaumaa vielä useita kertoja päivässä. 

Pennut trimmattin ensimmäisen kerran jo melkein viikko sitten. Kylvyssä käytiin keittiön lavuaarissa, jonka jälkeen turkki föönattiin kuivaksi ja trimmattiin konetta ja saksia käyttäen. Hirmu hienosti meni koko operaatio ja keskimäärin jaksoivat nököttää todella kiltisti koko toimituksen ajan. Odotetusti Artemis pisti porukasta eniten hanttiin joka vaiheessa, mutta vastustus oli senkin kohdalla vähäisempää kuin mitä etukäteen kuvittelin. Kuvia pennuista ensimmäisen trimmin jälkeen on ladattu pentujen facebook-kuvakansioon, tässä otokset märkien pienten naperoiden nassuista.


Ateena

Apollo

Artemis

Kakarat ovat käyneet jo vajaa viiden viikon iästä asti ulkona kolme kertaa päivässä (aina ruokailun jälkeen). Todella reippaasti on jokainen tehnyt tarpeensa ulos lähes joka kerta. Pitempää ulkoilua ei kuitenkaan ole päästy harrastamaan pakkasten vuoksi ja tänä aamuna oli niin kylmä (-20C) että eipä siitä muustakaan toimituksesta mitään tullut takeista viis, kun tassut lähtivät heti paleltumaan.

Pennut myös sirutettiin ja rekisteröitiin, pentue tulevat odotettavasti näkyviin omakoiraan lähipäivien aikana. Tässä pentujen kuusiviikkoiskuvat virallisinine nimineen (ei yllätyksiä niiden suhteen tosi) sekä viikkoispainoineen!


Tinwelindon Athene 2050g
Tinwelindon Apollon 1750gTinwelindon Artemis 1850g
Meno alkaa kyllä olemaan siinä määrin kovaa jo, että näiden kuvien ottaminen yksinään (seisotuksissa etälaukaisin apuna) oli erittäin haastava. Ensi viikolla lienee pakko hankkia apuvoimia kameran taakse :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti