perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pennut kuusi viikkoa!

Ajanhallinnallisista syistä pentujen kuusiviikkoispotretit saatiin otettua vasta tänään. Kummasti sitä eilen illalla olikin yhtäkkiä melkein yö, ja päätettiin sitten jättää kuvaaminen seuraavan päivän valoisaan aikaan. Ja hyvä kun jätettiin, sillä nyt saimme ensimmäistä kertaa otettua viikkoiskuvat ilman salamaa. Pennut osasivat seisoa tosi hienosti, ei tarvinnut koko aikaa leuan altakaan pitää kiinni, kun nököttivät asennossa niin hienosti paikallaan itsekin. Painoa ovat kaikki kerryttäneet viikon aikana ihan kiitettävästi, yli kahden kilon pääsi 3/4 pennuista. Aikamoisia jössiköitä nuo ovat, varsinkin isot pojat, mutta koriin mahtuivat vielä! ;)


tyttö: 2057 g
1. poika 2620 g
2. poika 2426 g
3. poika 1704 g
Pentujen leikki on muuttunut monipuolisemmaksi ja liikkuminen tehokkaammaaksi. Täyttä laukkaa vilistetään pitkin keittiötä ja eteistä päivän vilkkaimpina hetkinä. Pennut jahtaavat pissarättiä, repivät sanomalehtiä, raahaavat leluja ympäriinsä ja "tappavat" niitä. Housunpunttuihinkin on pentu jos toinenkin pureutunut muutaman kerran hurrrjasti muristen. Pentujen välinen leikki ei ole enää vain painimista, vaan pennut myös tekevät toisilleen leikkikumarruksia ja ovat siinä samassa aloittaneet jahtaamisleikkien harjoittelun. Kummasti tyypit vaan tuppaavat olevan unten mailla joka kerta kun vieraita tulee kylään - kukaan ei varmaan usko millainen meno täällä on päällä joka ilta puoleyön jälkeen....

Pentujen maailma on viikon aikana laajentunut viidennen kerroksen koko porrastasanteelle ja parvekkeellakin ne viettävät jo mieluusti aikaa. Muutama pentu kävi myös harjoittelemassa rappusten alas kiipeämistä/hyppimistä (pennun koosta riippuen) ja pari tyyppiä on käynyt sylistä käsin haistelemassa ihan alaulko-ovella Suuren Maailma hajuja. Aurinkoista, lämpimämpää ja kuivaa päivää täällä odotellaan, että päästäisiin pentujen kanssa ihan kunnolla pihalle käymään.

Hampaita on puhjennut lisää ja sitä mukaa maitobaarin aukioloajat ovat lyhentyneet entisestään. Pikku piraijoilla on keskimäärin nyt jo lyhyet rivit alaposkihampaita ja runsaslukuisesti etuhampaita. Puruvoima on selvästi kasvanut, eikä sormien natustaminen tai reiteen pureminen tunnu suurimman osan aikaa hauskalta enää muista, paitsi tietysti pennusta itsestään.

Tässä vielä yhteiskuvat. Rivissä vasemmalta oikealle ovat 1. poika, 3. poika, tyttö ja 2. poika.
Kuvia on taas muutama muukin nähtävillä, nyt kotisivujemme uusissa kuvagallerioissa: http://tinwelindon.weebly.com/kuvia.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti