perjantai 6. huhtikuuta 2012

Seitsemän viikkoa

Pennuilla on seitsemän viikkoa mittarissa, ja meno alkaa nyt olla jo oikeasti kovaa. Pikku enkeleistä on viikon aikana kuoriutunut aitoja terriereitä, villejä pikku termiittejä. Valveillaoloaika kasvaa  päivä päivältä ja leikit käyvät jatkuvasti hurjemmiksi. Murina, ärinä, sanomalehtien repiminen, huonekalujen kolina, tumpsahdukset ja muksahdukset eivät ole enää vain iltariehan äänimaailmaa, vaan toistuvat mellakkamaisena vyörynä jo useita kertoja päivässä. Mikä tahansa isompi tai pienempi esine tai muu irtaimisto, joka jää lattiatasolle, on auttamatta pentujen riistaa. Tuhovoima- ja teho eivät ole vielä suunnattoman suuria, mutta varmuuden vuoksi kaikki vähänkin arvokas kannattaa nostaa pentujen ulottumattomiin.

Tällä viikolla pennut kävivät ensimmäistä kertaa ihan oikeasti ulkoilemassa. Sadekelien jälkeen puhdas lumi oli oivallinen alusta pienille tassuille temmeltää – ainakin kuralätäköihin verrattuna. Tyypit eivät olleet lumesta moksiskaan, vaan muutaman sekunnin jähmetyksen jälkeen ne lähtivät yksi toisensa jälkeen hiipparoimaan ympäri pihaa. Ei aikaakaan, kun pentuja vilisti suuntaan sun toiseen hirmuista laukkaa hypellen ja pomppien.
Parin ensimmäisen ulkoilun jälkeen pennut pääsivät laajentamaan maailmankuvaansa pihapiirin ulkopuolellekin ja haistelemaan Suurta Maailmaa, kun kävimme retkellä puistossa. Piharetkien jälkeen pennut kipittävät kovaa kyytiä takaisin ulko-ovesta sisälle ja emon perässä hissiin. Rappukäytävässä kulkeminenkin on siis epeleille tuttua puuhaa.

Pennut ovat tällä viikolla maistaneet muun muassa kalkkunankaulaa ja possun kylkiluutikkuja, jotka olivat suurta herkkua. Myös hedelmiä on maisteltu, päärynä ja omena ovat tämän hetkisiä suosikkeja. Vaikkei me enää pentujen kasvua juuri huomata, kertoo vaaka omaa tarinaansa.

Pentujen viralliset nimet päätettiin tällä viikolla, ja melkein kaikkien uudet perheet ovat päättäneet oman pentunsa kutsumanimen. Saanemme siis esitellä ensimmäisen Tinwelindon-pentueen ihan nimien kanssa :)


tyttö 2414 g
Tinwelindon Tinuviel - Bella

1. poika 2960 g
Tinwelindon Elendil - Lenni

2. poika 2773 g
Tinwelindon Eldarion - "Onnen-Pete"

3. poika 2030 g
Tinwelindon Anarion - Eemeli

Tässä meidän koko pentulaumamme sievästi rivissä:
Kuvia tulee toivottavasti laitettua taas lisää kotisivujen kuvagallerioihin lähiaikoina, kunhan sopiva rako löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti