lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kahdeksan viikkoa ja kaksi päivää

Aika kuluu niin hurjaa vauhtia, ettei mukana tahdo pysyä enää millään. Pennut täyttivät kahdeksan viikkoa jo toissapäivänä, mutta viikkoiskuvat saatiin otettua vasta tänään Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Menneen viikon merkittävin tapahtuma oli pentulääkärissä käynti. Pennuille tehtiin siis terveystarkastus, jokainen sai oman mirkosirun kaulanahan alle ja epeleistä otettiin myös verta kuparitoksikoosistatuksen määritystä varten. Matkat lääkäriin ja takaisin kotiin tehtiin bussilla, joten julkisissa kulkuvälineissä kulkeminen on nyt sekin koettu. Pennut matkustivat myös autolla ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Maailma on siis laajentunut jo kauas kotitalosta.

Ihmisvieraiden lisäksi pennut ovat kohdanneet myös ensimmäiset koirakaverit. Bellan isoveli Bablo kävi yksi iltapäivä viihdyttämässä tulevaa pikkusiskoaan ja bordercollie Hilla kävi toisena päivänä leikityttämässä koko pentulaumaa. Jälkimmäisessä tapauksessa kävi tosin niin, että Hilla pääasiallisesti leikki ja hyppi ympäri asuntoa, kun pennut ihmettelivät sivusta isomman pennun rymyämistä.

Ruoka on maistunut pennuille vähän turhankin hyvin. Lautaset tyhjenevät suunnilleen kymmenessä sekunissa jokaisella ruokintakerralla. Vauhti on siis niin kova ettei pennut ehdi pureskella ja tuskin hengittääkään, ennen kuin lautanen on puhtaaksi nuoltu. Ruokahalun mukaisesti on painoakin taas kerrytetty, ja jokainen on kasvanut noin neljäsataa grammaa  edellisestä punnituksesta. Viikon uusia makuja olivat sei, appelsiini ja porkkana, joista ainoastaan appelsiini epäilytti osaa porukasta.


Bella: 2779 g
Lenni: 3424 g
"Onnen-Pete": 3215 g
Eemeli: 2436 g

Ryhmäkuvassakin osattiin nököttää taas niin hienosti. Vasemmalta oikealle: Lenni, "Onnen-Pete", Eemeli ja Bella.
Viimeistä viikkoa viedään, ja olo alkaa olla jo valmiiksi vähän haikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti