torstai 30. toukokuuta 2013

Pennut neljä viikkoa

Neljä viikkoa mittarissa ja pentujen kehitysvauhti mykistyttää edelleen. Viime viikon haparoivat askeleet ovat muuttuneet jämäkäksi tallusteluksi, jota ei liukaskaan alusta enää juuri huojuta. Tassua laitetaan toisen eteen vauhdilla, ravia ja laukka-askelia otetaan hyppimisen, pomppimisen ja hepuloinnin seassa. Omiin askeliin ja pentuesisaruksiin kompastelu ja satunnainen maahan muksahtelu on vielä tavallista, mutta pennut osaavat nousta takaisin jaloilleen niin ketterästi, että se ei menoa haittaa. Leikkikäyttäytyminen on edenneyt pienestä kaverin hännän maistelusta kunnon painiksi, jota leikkimurina ja ärinä ovat alkaneet säestää.

Iso askel kohti aikuisuutta on myös otettu ruokarintamalla. Maidon lisäksi pennut ovat koko viikon saaneet enenevässä määrin maistella kiinteää ruokaa. Pääasiallisesti piiperoille on tarjoiltu jauhelihaa, mutta myös kananmunaa ja purkkiruokaa on kokeiltu. Ruoan tuominen pentujen keskuuteen aiheuttaa hirmuisen hulinan ja tuhinan kun kuusi pientä nenää ja silmäparia yrittää parhaansa mukaan paikantaa aterian ja ehtiä paikalle ennen muita. Myös maitobaarin ääressä ovat otteet kovenneet ja Ronja onkin jo muutamaan kertaan murissut pennuille. Maitohampaat ovat puhkeamaisillaan, mikä näkyy kaiken ympäristöstä löytyvän natustamisen lisääntymisenä.


Koska pennelit pysyvät jo niin tukevasti jaloillaan, aloitimme tänään seisomisposetusharjoitukset. Hienosti meni, kaikki nököttivät paikallaan kuin herkkutatit <3 Saanemme siis esitellä neliviikkoiset piiperoiset päivän painon kera:

Jooseppi 1247 g


Kalevi 1267 g

Vappu 1019 g

Josefiina 971 g

Armas 1248 g

Otto 971 g


Ryhmäkuvaan saatiin sievä rivistö. Vasemmalta oikealle Josefiina, Armas,Otto, Kalevi, Vappu ja Jooseppi. Etualalle kuvaan on päässyt näköjään myös kökkö jauhelihaa...Miten ne voivatkin olla päivä päivältä ja viikko viikolta yhä ihanempia ja rakkaampia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti