torstai 23. toukokuuta 2013

Viikko, jonka aikana myyrät muuttuivat koiranpennuiksi

Pennut täyttivät tänään kolme viikkoa ja meininki pentulaatikossa on nyt ihan eri luokkaa kuin viikko sitten. Silmät lähtivät avautumaan ensimmäisiltä jo kahden viikon ja yhden päivän iässä, ja perjantaihin mennessä viisi pentua tillitteli maailmaa sinisillä silmillään. Jooseppi ei pitänyt kiirettä ja avasi silmänsä vasta viikonloppuna.

Silmien avautuminen itsessään teki pennuista jo paljon enemmän koiran näköisiä. Sen jälkeen myös liikkuminen ja eleet ovat monipuolistuneet hämmästyttävästi. Pennut tarpovat jo varsin täpäkän oloisina eteenpäin, vaikkakin pyllähdyksiä sattuu edelleen usein. Makuuasento eri variaatioineen on edelleen yleisin oleskeluasento, mutta nyt pennut jäävät välillä myös istumaan ja katselemaan ympärilleen. Olemme saaneet myös todistaa ensimmäisiä leikkiyrityksiä (purraan hampaattomalla suulla kaveria takapuoleen), pään ravistelua ja korvan rapsutusta. Myös muutamia pieniltä haukahduksilta kuulostavia ääniä on kajahtanut pentulaatikosta.

Pentujen maailma on myös avartunut pentulaatikon ulkopuolelle. Piiperoiden (erityisesti Kalevin) yritykset päästä pentulaatikon laidan yli muuttuivat hyvin määrätietoisiksi heti silmien avauduttua. Maanantaina koittikin sitten se suuri päivä, kun natiaisille tarjottiin mahdollisuus kömpiä laatikosta pois. Ei kulunut montaa minuuttia kun isot pojat, Kalevi etunenässä, kököttivät rinnakkain pentulaatikon suulla ja pohtivat uskaltaako maagisen rajan todella ylittää. Alku-ujouden hälvettyä pennut eivät juuri tahdo enää pentulaatikossa pysyäkään, ja varsinkin Jooseppi on ottanut vakituiseksi nukkumispaikakseen pentulaatikon oikean ulkoreunan. Suurin osa porukasta osaa reippaasti kiivetä laatikkoon takaisinkin, mutta touhujensa keskelle simahtaneita pentuja tulee usein autettua ja nostettua sinne nukkumaan.

Tässä taasen viikkoiskuvat meidän ihanista kultamuruista <3


Jooseppi 952 g





Kalevi 970 g




Vappu 795 g





Josefiina 762 g





Armas 961 g





Otto 772 g





Ryhmä rämä: Armas, Vappu, Josefiina, Kalevi, Jooseppi ja takarivissä Otto


Käsittämättömän ihania pieniä otuksia, ainakin meidän mielestä <3 Viikon aikana otettuja kuvia olisi tarkoitus lisäillä kotisivuille lähipäivinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti