torstai 13. kesäkuuta 2013

Voiko siitä olla jo kuusi viikkoa...

...kun nämä pienet ihanuudet syntyivät ja mahtuivat kämmenelle? Nyt tupa on täynnä vilistävää pentua, murinaa, haukuntaa ja painia. Ruoka-aikaan kuuden kopla odottaa kupeilla jo innokkaana, ja on aika sama, mitä kuppiin tulee, se syödään innolla. Tytöt ovat vähän nirsompia ja selvästi huolissaan linjoistaan, pojat taas söisivät toistensakin ruoat, varsinkin Armas ja Jooseppi.
Tällä viikolla on maisteltu kaikkea hyvää: lohta, sisäelimiä, broilerin sydämiä (NAM!!), keittojuureksia kypsennettynä, uusia nappuloita, omenaa, salaattia ja vesimelonia. Kaikki on ollut kaikkien mielestä ainakin maistamisen arvoista. :)

Ulkoilu on alkanut toden teolla ja aurinko on hellinyt sekä meitä että pentuja. Päivällä on tahtonut tulla nopeasti kuuma, mutta iltapäivisin pihalla on viivytty pitempääkin riehumassa. Avustavat ulkoiluttajat ovat tämän lössin kanssa korvaamattomia, kiitos kaikille ihanille apureille. Ja ihan erityiskiitokset kenneltytöllemme Ellille ja kennelpojallemme Samulle! <3
Ulkona ollaan tutustuttu isoihin ja pieniin koirakavereihin amstaffista parsoniin, eikä ketään ole pelottanut sitten yhtään. Josefiina taisi saada tosi ison pusunkin amstaffikaverilta.


Jännittävintä tällä viikolla on tainnut olla porrasharjoitukset. Kaksi pentua kerrallaan olemme menneet porraskäytävän kaikuihin harjoittelemaan portaalta alas hyppäämistä paksun viltin päälle ihmisemojen syliin. Edellinen pentue rakasti hommaa ja tuntui loikkivan portaalta alas ihan hyppäämisen ja uskaltamisen ilosta. Ihan tähän ei ole vielä päästy, mutta ehkä ensi viikolla. :) Kaikki ovat joka tapauksessa rohkaistuneet rappukäytävässä vaelteluun, minkä myötä ovesta ulos lähteminen ilman pentuja on muuttunut mahdottoman vaikeaksi, kun parhaimmillaan kuusi pentua yrittää änkeä samasta ovenraosta ulos.

Karstaaminen ja kynsien leikkaaminen ovat selkeästi haastavampia toimenpiteitä tämän pentueen kanssa, etenkin Josefiina kuulostaa karstatessa siltä kuin karhu söisi. Tästä lähtien ainakin harjaaminen otetaankin meillä aivan erityisharjoitteluun. Muuten käsittely sujuu hyvin, ja tyypit nököttävät trimmauspöydällä kiltisti.

Tässä silmäterämme jälleen kerran ystävämme Patun kera:

Jooseppi 1947 g
Kalevi 1834 g
Vappu 1549g
Varda aka Josefiina 1446g
Armas 1962 g
Otto 1566 g
Koko pesue - Vappu, Armas, Varda, Otto, Kalevi ja Jooseppi:


Ja lopuksi taas muutama kuva pentujen ulkoilureissuilta <3 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti