maanantai 13. joulukuuta 2021

Kaksiviikkoiset koiranalut

Näin se viikko taas vierähti ja sinä aikana pennut ovat kasvaneet hurjasti! Painot alkaa olla kaikilla kolminkertaisissa lukemissa syntymään nähden ja lisäksi olemus alkaa hiljalleen muistuttaa jo enemmän koiraa kuin myyrää. Pentulaatikosta on kuulunut jo pieniä kimeitä haukahduksia sekä murinaa, jaloille nousua sekä suorastaan kävelyä on jo alettu harjoitella kovasti ja ensimmäisiä merkkejä aistien avautumisesta on myös havaittavissa! Korvat ovat hiljalleen alkaneet aukeamaan ja samoin silmät. Artemis oli näissä hommissa edelläkävijä ja sillä oli hieman silmiä näkyvissä jo eilen, ja se myös selvästi reagoi kun pentulaatikon ylle sytytettiin lamppu. Mahtaa se olla ihmeellistä pennuille, kun maailma, joka tähän asti on koostunut vain tunto- ja hajuaistimuksista onkin yhtä-äkkiä täynnä ääniä ja valoa.
   Käytännön syistä johtuen pentujen viikkoiskuvat jouduttiin ottamaan jo eilen joten kuvissa ollaan hyvin pitkälti vielä simmut kiinni. Tytöillä oli kuvauksissa kova meno päällä ja yrittivät kyllä ikäänsä nähden hyvin vakuuttavasti poistua paikalta neljällä tassulla lompsien. 

Artemis

Ateena

Vaikka Apollokin on harjoitellut kovasti ensimmäisten askelten ottamista, oli sillä kuvaushetkellä hieman rauhallisempi hetki menossa.

Apollo


Kuten alle kirjatuista painoista näkyy, on Apollo ottanut kasvussa selvästi kiinni, erityisesti Artemista. Ateena porskuttaa painonkeruussa kylläkin edelleen selvänä ykkösenä, muttei enää ole niin selvästi isompi kuin sisaruksensa, vain selvästi rotevampaa tekoa. Tässä siis nämä varsinaiset viikkoiskuvat päivän painoineen:

 

Ateena 794g


Apollo 705g

 

 

Artemis 710g


Ja loppuun taas muuta yhteiskuva. Tällä kertaa pentukasa ei halunnut asettua aivan niin kuvauksellisesti kuin viime viikolla :D

Vasemmalla Artemis, alimpana Apollo ja siinä välissä pää vähän piilossa Ateena

Kännyräpsy Papusta kakaroineen <31 kommentti: